Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ηθοποιός Κρατερός Κατσούλης έστειλε το δικό του μήνυμα με αφορμή τις καταστροφικές φωτιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες σε πολλές περιοχές της χώρας, την ώρα που τα social media έχουν γεμίσει από μηνύματα συμπαράστασης στους πυρόπληκτους, αλλά και τους πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες

Ο γνωστός ηθοποιός κοινοποίησε το σήμα SOS και έγραψε: «Μόνο πόνος θλίψη και οργή που τελικά, πεθαίνουμε, έτσι. Που τελικά, τελειώνουμε, έτσι . Όλοι μας. Άνθρωποι και ζωντανά . Μόνοι. Είτε το αντιλαμβανόμαστε, είτε όχι. Αργά σταθερά και βασανιστικά. Δεκαετίες τώρα. Χρόνο με το χρόνο. Λόγο με το λόγο. Υπόσχεση με την υπόσχεση. Με κάθε πυρκαγιά Με κάθε φόνο. Με κάθε κακοποίηση. Με κάθε καταστολή. Με κάθε αδικία μας. Με κάθε αδιαφορία μας. Με κάθε αφασία μας. Με κάθε βλακεία μας. Με κάθε ματαιοδοξία μας. Με κάθε συμφωνία μας. Με κάθε λάθος ναι και με κάθε λάθος όχι. Γιατί διαλέξαμε το φόβο αντί του φωτός. Το φθόνο , αντί της αγάπης. Την επιβολή ,αντί της αρμονίας. Την εκμετάλλευση, αντί της γνώσης. Του κέρδους, αντί της εξέλιξης. Της νεκρής φύσης, αντί της ζωής. Ας αλλάξουμε έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, τρόπο σκέψης και ζωής. Σε πολύ λίγο δεν θα έχει μείνει τίποτα πια να σώσουμε, ούτε καν τον εαυτό μας».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Κρατερού Κατσούλη στο Instagram:

https://www.instagram.com/p/CSM8Dl_Dm0u/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Φωτιές στην Ελλάδα - Έλενα Χριστοπούλου: «Σε μια τέτοια τραγωδία δείχνετε πώς περνάτε στις διακοπές σας»

Η Έλενα Χριστοπούλου λυγίζει μπροστά στην τραγωδία που βιώνει η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες με τις φωτιές και ξεσπά εναντίον όσων συνεχίζουν να δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο στο Ιnstagram από τις διακοπές τους.

«Σε μια τέτοια τραγωδία που βιώνει η χώρα, όποιοι άνθρωποι με γνωστό ή άγνωστο επώνυμο, δείχνετε πώς περνάτε στις διακοπές και πόσο cool είσαστε, κρατήστε το για εσάς, για να δούμε αν έχουμε χώρα, δάση, σπίτια, ζωή κτλ κτλ σε 2 ημέρες από τώρα. Κρατήστε καβάντζα την αδιαφορία και μας την ξαναδείχνετε σε λίγες ημέρες από τώρα. Ευχαριστώ πολύ», έγραψε στο Instagram η Έλενα Χριστοπούλου.

Φωτιές στην Ελλάδα: Οδύσσεια για τη Θάλεια Ματίκα - Γλίτωσε στην Αγία Αννα, εγκλωβίστηκε στα Οινόφυτα

Η ηθοποιός Θάλεια Ματίκα αποκάλυψε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε το βράδυ της Πέμπτης, 5 Αυγούστου. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Θάλεια Ματίκα είπε ότι έφυγε από την Αγία Άννα της Εύβοιας μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή και ανέφερε ότι είχε εγκλωβιστεί στα Οινόφυτα, μετά την εντολή εκκένωσης του Κρυονερίου και των Αφιδνών.

«Βρισκόμουν στην παραλία της Αγίας Άννας στην Εύβοια από εχθές. Σήμερα (σ.σ. Πέμπτη 5 Αυγούστου) περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει γνωρίζοντας για την φωτιά στις γύρω περιοχές και όταν λάβαμε το μήνυμα της πολιτικής προστασίας ξεκινήσαμε οικογενειακώς να επιστρέψουμε. Θέλω να πω ότι μου έκανε εντύπωση ότι στην επιστροφή περίμενα να έχει κίνηση γιατί περίμενα ότι αρκετός κόσμος θα επιστρέφει. Πιστεύω ότι κόσμος που ήθελε να σώσει τις περιουσίες του θα έμεινε πίσω, μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό το γεγονός.

Ερχόμενη τώρα στην Αθήνα και ενώ είχαμε σκοπό να πάμε στον Ωρωπό στο εξοχικό μας, στα Οινόφυτα δεν μπορείς να περάσεις την εθνική. Πήγαμε με συνοδεία αστυνομίας. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Δήλεσι και δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Ακολουθούμε την πυρκαγιά. Έχω την ίδια εικόνα που είχα σήμερα στην παραλία της Αγίας Άννας. Στη διαδρομή βρήκαμε 10 αυτοκίνητα το πολύ, είναι η δική μου εκτίμηση ότι έμειναν πολλά άτομα πίσω», είπε μεταξύ άλλων η Θάλεια Ματίκα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA