Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα οικογενειακή ιστορία που σε πολλά της σημεία θυμίζει εκείνη του Όσκαρ Σίντλερ αποκάλυψε η Ναταλία Δραγούμη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» της ΕΡΤ.  Η ηθοποιός αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει αυτή την περίοδο μαζί με τον Ισραηλινό σκηνοθέτη Bernard Dichek με θέμα την οικογένειά της. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει σε ένα ζευγάρι την εποχή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, τον Ισπανό διπλωμάτη, Χούλιο Παλένθια, που έσωσε με τη γυναίκα του, 28 οικογένειες Εβραίων, λίγο πριν οδηγηθούν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η γυναίκα του Ισπανού διπλωμάτη, είναι η Ζωή Δραγούμη, θεία της Ναταλίας.

«Είναι μία πολύ ωραία σύμπτωση που έγινε γιατί αυτό ήταν το όνειρο ενός Ισραηλινού σκηνοθέτη για μία ιστορία που έγινε στον Β΄παγκόσμιο πόλεμο που έσωσε 28 εβραϊκές οικογένειες. Έχει μεγάλη ομοιότητα η ιστορία με τη λίστα του Σίντλερ. Και έπεσε πάνω μου ο σκηνοθέτης γιατί το ζευγάρι που έσωσε ρισκάροντας πολλά πράγματα, η γυναίκα είναι η θεία μου η αδερφή του παππού μου φίλιππου, που ήταν αδερφός του Ίωνα» είπε χαρακτηριστικά η Ναταλία Δραγούμη.

Παράλληλα, αναφερόμενη στο ελληνικό #MeToo σχολίασε πως κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα από τις αποκαλύψεις ενώ υπενθύμισε πως και η ίδια έχει πέσει θύμα παρενόχλησης όπως έχει εξομολογηθεί και στο παρελθόν, όταν ήταν 12 μόλις χρονών από στενό φίλο της οικογένειάς της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA