Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και τον Δημήτρη Λιγνάδη με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν και για όσα είχε γνώριζε ή είχε βιώσει ο ίδιος, αναφορικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε βάρος τους, μίλησε ο γνωστός σκηνοθέτηςΣωτήρης Χατζάκης στην εκπομπή «Πρωινό» του ANT1 την Τετάρτη (17/11). 

Διαβάστε ακόμη: Σωτήρης Χατζάκης για Δημήτρη Λιγνάδη: Γενναία και συγκινητική η κίνηση του να ανεβάσει παράσταση στη φυλακή

Μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Χατζάκης ανέφερε πως και για τους δύο είχε φτάσει στα αυτιά του μια εμμονή, του ενός με το άλλο φύλο, και του άλλου με το ίδιο φύλο: «Αυτά που γινόντουσαν ήταν εγκληματικά, συγκλονιστικά βίαια, έκαναν κακό πάνω από όλα στο θέατρο. Βεβαίως, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, οι άνθρωποι που κατηγορούνται είναι σε μία διαδικασία, δεν θα πρέπει να δικάζουμε, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε. Οι ενδείξεις είναι τόσο πολλές για αυτά που έγιναν που τα κορίτσια έκαναν πολύ καλά».

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη είπε χαρακτηριστικά: «Αυτός ο άνθρωπος φέρεται να έκανε εγκλήματα σε βάρος παιδιών που είναι συγκλονιστικά βίαιο, αηδιαστικό και κατακριτέο. Δεν είπα «γενναίο και συγκινητικό» την παράβασή του, αλλά το σωφρονισμό του. Δηλαδή πήγε στη φυλακή, τι θα έπρεπε να κάνει, να σκοτώνει τους άλλους συγκρατούμενους; Να δολοφονεί και να βιάζει ανθρώπους και εκεί; Γι’ αυτό είναι το σωφρονιστικό σύστημα, γι΄ αυτό είναι οι φυλακές. Θεωρώ λοιπόν πολύ σωστό ότι έκανε θέατρο και δε συνέχισε μία οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα εκεί μέσα».

«Όταν έγινα διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, τον απομακρύναμε από τη σχολή για ευνόητους λόγους, γιατί κάτι είχαμε ακούσει, όχι στο μέγεθος αυτού που συνέβη. Αυτό δεν το περίμενε κανείς. Είχαμε ακούσει ότι ο ένας ήταν λίγο επιρρεπής στο άλλο φύλο, και ο άλλος στο ίδιο φύλο. Είχε φτάσει στα αυτιά μου μία εμμονή, οπότε είπα κάτσε να προλάβουμε».

Όσο για τον Πέτρο Φιλιππίδη ανέφερε: «Τον Πέτρο Φιλιππίδη τον είχε ηθοποιό. Ήταν εξαιρετικός ηθοποιός. Εύστοχος και μεγάλο ταλέντο. Σε μία περίπτωση που υπήρχε μια λεκτική ένταση σε μία ηθοποιό, τον ανακάλεσα στην τάξη. Πάνω στην πρόβα της μίλησε άσχημα. Αυτή διαμαρτυρήθηκε και εγώ έστειλα μια επιστολή στο Σωματείο ηθοποιών μέσω της οποίας τη στήριξα».

Σε ερώτηση εάν θα ξανασυνεργαζόταν στο μέλλον μαζί τους, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη:  «Νομίζω έχουν υποστεί μια τεράστια, συντριπτική ήττα αυτοί οι δύο άνθρωποι σε ανθρώπινο, κοινωνικό, επίπεδο, τι μιλάμε για θέατρο», κατέληξε ο Σωτήρης Χατζάκης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA