Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε συνέντευξή του το 2009 ο Αρης Σερβετάλης είχε δηλώσει ότι γνωρίζοντας την επιτυχία μέσα από τον ρόλο του Λάζαρου στο «Είσαι το Ταίρι μου» την είχε... ψωνίσει. Παράλληλα ο 44χρονος ηθοποιός είχε δηλώσει αναφερόμενος στους θεατές και με αφορμή τις κωμικές σκηνές ότι «ο θεατής θέλει να γελάσει. Είναι θέμα παιδείας. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν έχουμε κινηματογραφική παιδεία. Πιστεύω ότι έχουν ευθύνη οι καλλιτέχνες, και πρέπει να πλασάρουν και άλλα είδη. Γιατί δηλαδή να μην μπορεί ο θεατής να ψυχαγωγηθεί με Ταρκόφσκι; Γιατί να τον αντιμετωπίζει ως σοβαρό και βαρύγδουπο σινεμά; Σίγουρα η κωμωδία είναι πιο εύπεπτο είδος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί και να προβληματίσει. Ο κόσμος μάλλον συνήθισε τις κωμωδίες, γιατί γυρίζονται πολλές. Παίζει ρόλο και η τηλεόραση».

Διαβάστε ακόμη: Metoo: Στον εισαγγελέα ο 40χρονος ηθοποιός-μουσικός που έχει καταγγελθεί για 4 βιασμούς

«Στην αρχή είχα ασκητική αφοσίωση. Πλέον θεωρώ ότι το επάγγελμα είναι ένα μέσον να ολοκληρωθείς ως άνθρωπος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτοσκοπός. Αν το δεις έτσι, χάνει τη γοητεία του. Είναι μια δουλειά με πολλές παγίδες. Η λογική της καριέρας και η ματαιοδοξία σε βάζουν σε ένα trance που σε αποπροσανατολίζει... Οταν έπαιζα τον «Λάζαρο» στο «Είσαι το ταίρι μου». Μπήκα σε αυτό το παιχνίδι και την ψώνισα. Χάνεις εύκολα την μπάλα. Οταν ήμουν μικρός, μου έκαναν φοβερή εντύπωση οι τύποι που καθαρίζουν τα αυτοκίνητά τους συνέχεια. Είχα έναν γείτονα που το καθάριζε κάθε μέρα και τον θεωρούσα τρελάκια. Είναι το ίδιο πράγμα. Και το αυτοκίνητο είναι απλώς ένα όχημα που σε μεταφέρει κάπου» είχε πει χαρακτηριστικά για την υπέρμετρη έπαρση που νιώθουν κάποιοι ηθοποιοί. 

Οι συνεργασίες με τον Κακλέα που... κρέμασε

«Είναι η δουλειά μου και ζω από αυτή. Δεν έχω πρόβλημα να πειραματιστώ με τα είδη, αρκεί να με ενδιαφέρουν οι συνεργάτες. Αυτό είναι το κριτήριό μου. Η αλήθεια είναι ότι την κωμωδία την ευχαριστιέμαι. Θυμάμαι όταν κάναμε τα «Κόμικς» με τον Κακλέα, το είχα ευχαριστηθεί πολύ, γιατί όταν παίζεις στο θεάτρο κωμωδία, εισπράττεις το γέλιο του κόσμου. Στα άλλα είδη εισπράττεις την ενέργεια» είχε πει στην «Ελευθεροτυπία» το μακρινό 2009, όταν είχε ήδη αρχίσει τις συνεργασίες του με τον γνωστό σκηνοθέτη, ο οποίος του είχε εμπιστευτεί πολλούς ρόλους.

Οι συνεργασίες του με τον ταλαντούχο σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα, είναι πολλές και διαχρονικές... Εκτός από τα «Κόμικς» ο Σερβετάλης είχε παίξει το 2015 στο «Αχαρνής», την ίδια χρονιά στο «Το κουρδιστό πορτοκάλι», το 2020 στο «Περιμένοντας τον Γκοντό» και η κορυφαία του στιγμή ήταν όταν έπαιξε στην Επίδαυρο στην παράσταση «Ορέστης». Τα τρία τελευταία χρόνια εμφανιζόταν στον «Ρινόκερο», τον οποίο άφησε χθες, στα... κρύα του λουτρού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA