Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αιμιλιανός Σταματάκης θα αντικαταστήσει τον Αρη Σερβετάλη στην παράσταση «Ρινόκερος» που ανεβαίνει στο θέατρο «Κιβωτός». Οι δύο ηθοποιοί είχαν συναντηθεί στο πρόσφατο παρελθόν, όταν ο ένας ήταν πρωταγωνιστής στην Επίδαυρο και ο άλλος δεύτερος ρόλος. 

Διαβάστε ακόμη: Αρης Σερβετάλης: Ο Αιμιλιανός Σταματάκης νέος πρωταγωνιστής στην παράσταση Ρινόκερος

Αρης Σερβετάλης και Αιμιλιανός Σταματάκης συμμετείχαν στην αρχαία ελληνική τραγωδία «Ορέστης» του Ευριπίδη σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Στον Ορέστη ο Ευριπίδης πιάνει το νήμα του μύθου των δύο αδερφών, του Ορέστη και της Ηλέκτρας, αμέσως μετά τη δολοφονία της Κλυταιμνήστρας, για να τον φέρει πιο κοντά στα ανθρώπινα μέτρα και να μιλήσει για την επιβίωση των νέων σ’ έναν κόσμο που καθορίζεται από συνθήκες που τους ξεπερνούν.

Πρωταγωνιστής της παράστασης στο ρόλο του Ορέστη ήταν ο Αρης Σερβετάλης ενώ ο Αιμιλιανός Σταματάκης υποδυόταν τον Πυλάδη. Για την ιστορία ο Πάνος Βλάχος υποδυόταν τότε τον Μενέλαο η Μαίρη Μηνά την Ηλέκτρα, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου την Ωραία Ελένη, ο Γιώργος Ψυχογιός τον Τυνδάρεω και ο Ζερόμ Καλουτά τον Φρύγα. 

Ο Αιμιλιανός Σταματάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Επίσης έχει πτυχίο Θεατρικών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Ο άνθρωπος που γελά (2019), Jesus Christ Superstar (2018), Chicago (2019), Ορέστης (2021).Έχει συμμετάσχει επίσης στις παραστάσεις «Ειρήνη» και «Moby Dick», «Καμπάνες του Εντεβάις». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA