Μενού
  • Α-
  • Α+

Για το σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου και όσα έχουν ειπωθεί γύρω από το revenge porn μίλησε η γνωστή ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου στην Ιωάννα Μαλέσκου και στην εκπομπή Love It. 

Διαβάστε ακόμη: Μαρίνα Ασλάνογλου: «Έφευγα μαύρη από το θέατρο, έκλαιγα»

Εξάλλου, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου πολύ συχνά παίρνει θέση για θέματα επικαιρότητας μέσα από τα προφίλ της social media και δεν έκρυψε το θυμό της για όσα έχουν περάσει οι γυναίκες που έχουν δει προσωπικές τους στιγμές να έχουν ανέβει στο Διαδίκτυο. 

«Με ξεπερνά αυτό το θέμα. Τι να πει κανείς για αυτό το θέμα. Χρειάζεται ένα μάθημα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία. Είναι πάρα πολύ σοβαρό αυτό. Πρέπει να ξεκινάει από πάρα πολύ νωρίς γιατί ότι έχει να κάνει με τον ερωτισμό, το σεξ, το πώς οι άνθρωποι φλερτάρουν, το πώς μπαίνουν στη διαδικασία να πουν κάτι σε μια γυναίκα και το ανάποδο, έχει κάποιο κώδικα δεοντολογίας. Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ.

Δε μπορείς να εισβάλλεις έτσι στον χώρο του άλλου ανθρώπου, ούτε να τον εκθέτεις, ούτε να τον προσβάλλεις. Είναι πολλά πράγματα που θέλω να πω, τα οποία δεν μπορώ να πω με την άνεση που θα τα έλεγα σπίτι μου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, δεν υπάρχει καμία συγγνώμη σε αυτή την περίπτωση. Δε χωράει συγγνώμη εδώ. Τι συγγνώμη να χωρέσει εδώ; Συγγνώμη χωράει σε μια κακή συμπεριφορά». 

«Αυτό το κομμάτι που έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα έναν άνθρωπο, - αυτό μένει, είναι εικόνα που κινείται, μεταφέρεται από το ένα κινητό στο άλλο, υπάρχει στο διαδίκτυο που και να κατέβει κάποιος μπορεί να το έχει κατεβάσει στο κινητό του - αυτό είναι μια προσβολή που δεν έχει επιστροφή. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αυτό το πράγμα μπορεί να θεωρηθεί πλημμέλημα. Για παραδειγματισμό και μόνο θα έπρεπε να… Δεν μπορώ, νευριάζω, θυμώνω πάρα πολύ. Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς μπορεί να νιώθουν αυτές οι γυναίκες.

Μπορεί να πέσει στα χέρια των γονιών μας, του συντρόφου μας, των παιδιών μας μια τέτοια εικόνα. Το τι έχω μοιραστεί με έναν άνθρωπο είναι τελείως προσωπικό μας. Έχουμε ξεφύγει με το real time και τα video και όλα αυτά. Χρειάζεται από εδώ και πέρα πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και από τη δική μας πλευρά. Είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει, δεν πρέπει να το κάνουμε ούτε εμείς γιατί δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν. Ο έρωτας είναι ιερό πράγμα. Πώς το κάνεις αυτό; Για προσωπική σου ικανοποίηση και να δείξεις τι στον κόσμο; Διαβάλλεις έτσι μια γυναίκα; Ντροπή, μόνο αυτό έχω να πω, ντροπή». 

Με αφορμή την έναρξη της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη στις 18 Μαρτίου 2022, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου δήλωσε πως θα δίνει καθημερινά το «παρών» γιατί το χρωστάει σε όλα τα κορίτσια που έχουν τέτοιες άσχημες εμπειρίες: 

«Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα, είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλους μας και κυρίως, για όλα τα κορίτσια που έχουν όλες αυτές τις πολύ άσχημες εμπειρίες που ήρθαν στο φως, αλλά και για εμάς που οφείλουμε και θα είμαστε εκεί να τις στηρίξουμε. Φυσικά και θα είμαι εκεί, κάθε μέρα. Το οφείλω στον εαυτό μου πρώτα και μετά σε όλες αυτές τις ψυχές που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για την εμπειρία τους και σε όλα αυτά τα κορίτσια που ακόμα δεν το έχουν βρει. Αυτός είναι ο στόχος. 

Η τιμωρία είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, εγώ δεν είμαι τιμωρός. Εγώ βρήκα τη δύναμη να μιλήσω για κάποια πράγματα που μου συνέβησαν και κάποια πράγματα που γνώριζα. Από εδώ και πέρα θέλω να είναι ένα έναυσμα για όλους τους ανθρώπους που έχουν κακοποιηθεί, να βρουν τη δύναμη μέσα τους και να κάνουν αυτή την κίνηση». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA