Μενού
  • Α-
  • Α+

Η παρουσιάστρια και επιχειρηματίας, Μαίρη Συνατσάκη, μίλησε, καλεσμένη στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη «Πρωταγωνιστές», για τη γυναικεία ανεξαρτησία, φιλία αλλά και δύναμη. Στην αρχή της εκπομπής, μάλιστα, ο παρουσιαστής έκανε και μια αναφορά στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου χωρίς να τον κατονομάσει.

«Να ξέρουν αυτοί που χρησιμοποιούν τις γυμνές φωτογραφίες για να εκβιάσουν, να φοβίσουν, να εκδικηθούν ότι θα τους αντιμετωπίζουμε ως κακούργους. Και πρέπει η πολιτεία να σκεφθεί σοβαρά ότι όλα αυτά στη νέα πια εποχή μας, δεν είναι πλημμελήματα. Άθλιοι είναι! Όπως αυτοί που χρησιμοποιούν ένα καλά ξυσμένο μολύβι για να τραυματίσουν ή να σκοτώσουν έναν άνθρωπο» ακούγεται να λέει στην αρχή ο παρουσιαστής.

Από την πλευρά της η Μαίρη Συνατσάκη συζήτησε για το πώς πέρασε από παρουσιάστρια στην τηλεόραση στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, ο οποίος όπως τόνισε είναι πιο σκληρός για μία γυναίκα, η οποία έχει πάντα να αποδείξει κάτι παραπάνω.

«Μπήκα στα μίντια στα 19 και με άγχωσε πολύ που έπρεπε να ορίζομαι από νούμερα τηλεθέασης, από διευθυντές προγραμμάτων. Είπα θα προσπαθήσω να δω με ποιον άλλο τρόπο να χρησιμοποιήσω την αναγνωρισιμότητά μου να τη χρησιμοποιήσει και σε κάτι άλλο γι αυτό μπήκα στην επιχειρηματικότητα για να μην ορίζομαι από άλλους. Προσπάθησα πολύ να ανοίγουν θέσεις εργασίας για γυναίκες, να δουλεύουν γυναίκες μαζί. Με ενοχλούσε βαθύτατα η ατμόσφαιρα τύπου “οι γυναίκες μεταξύ τους φαγώνονται”. Διά του παραδείγματος προσπάθησα να δείξω ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι μαζί μονιασμένες δεν είναι πάντα κάτι που έχει να κερδίσει η μία από την άλλη. Μας στιγματίζει η κοινωνία ότι πρέπει να είμαστε καλύτερες από τις άλλες για να κερδίσουμε κάτι. Θέλει μία προσπάθεια έξτρα να σταθείς απέναντι επί ίσοις όροις σε μίτινγκ σε CEOs» τόνισε η Μαίρη Συνατσάκη και πρόσθεσε:

«Με βασάνιζαν τα σχόλια στα social media. Αλλά κάνω τα τελευταία χρόνια την ψυχοθεραπεία μου και καθαρίζω από ένα κομμάτι που έχει να κάνει με την αποδοχή από τον άλλο. Οι γυναίκες πάντα θυματοποιούνται από τα μίντια. Μία γυναίκα που σκοτώθηκε. Από ποιον; Μία γυναίκα που βιάστηκε. Από ποιον; Η πατριαρχία έχει κάνει κακό και σε εκείνους. Δεν επιτρέπεται να ζητάνε βοήθεια, δεν επιτρέπεται να έχουν συναισθήματα, να κλάψουν να φοβηθούν. Είναι ένας κύκλος από πάρα πολλά πράγματα και πρέπει να ανοίγουμε τα “κουτάκια” και να τα καθαρίζουμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA