Μενού
  • Α-
  • Α+

Περίλυπος είναι από την Κυριακή (23 Ιανουαρίου) ο κόσμος της μόδας μετά τα νέα του θανάτου του διάσημου σχεδιαστή Thierry Mugler. Ο δραστήριος σχεδιαστής μόδας που μεσουράνησε τις δεκαετίες του '80 και του '90 είχε στην ατζέντα του μεγάλα ονόματα, καθώς και πασίγνωστα αρώματα όπως το Angel.

Διαβάστε επίσης: Σοφία Φυρού: Το μήνυμα της συντρόφου του Αλέξανδρου Κοψιάλη για τον «πόλεμο» στα social media

Γεννηθείς ως Manfred Thierry Mugler, ο διάσημος σχεδιαστής έδωσε από νωρίς στη ζωή του σημάδια μίας ευαίσθητης φύσης. Παιδί ακόμα, ο Thierry Mugler είχε ήδη αποφασίσει πως το σχολείο ήταν δευτερεύουσα δραστηριότητα μετά το πάθος του για το σχέδιο και στα 14 του χρόνια είχε ήδη γίνει μέλος της ομάδας μπαλέτου της όπερας της Ριν. Σίγουρα το μπαλέτο άφησε τα σημάδια του πάνω στο διάσημο σχεδιαστή, ο οποίος διατήρησε το σμιλεμένο του κορμί μέχρι...τα βαθιά γεράματα.

Ταυτόχρονα ο Thierry Mugler σπούδασε εσωτερική διακόσμηση στη Σχολή Διακοσμητικών Τεχνών του Στρασβούργου. Στα 24 του βρισκόταν ήδη στο Παρίσι, το οποίο και θα γινόταν το «αρχηγείο» του, όπου δημιούργησε τον δικό του οίκο μόδας «Thierry Mugler». 

Από τη νέα του βάση, η δημιουργική ιδιοφυία λάνσαρε ρούχα που προώθησαν μία υπερβάλλουσα θηλυκότητα. Με χαρακτηριστικές λεπτόκομψες μέσες και εντυπωσιακές βάτες ως σήματα κατατεθέν του, ο Mugler πήρε τη δεκαετία του '40 και την συνέστησε στη νέα εποχή. 

Ο ανάρπαστος Γάλλος σχεδιαστής είχε ντύσει τόσο διάττοντες όσο και εκπεσόντες αστέρες της showbiz. Μιλάμε για ονόματα μεγατόνων όπως ο David Bowie, η Lady Gaga, η Cardi B. και η Kim Kardashian.

Από το ενεργητικό του Thierry Mugler δεν έλειπε βέβαια και ένα από τα ποιο επιτυχημένα αρώματα όλων των εποχών. Ο σχεδιαστής υψηλής ραπτικής αποφάσισε να επεκταθεί και στο χώρο των αρωμάτων και το 1992 εγκαινίασε το πρώτο του eau de parfum ονόματι «Angel». Το άρωμα με βάση το πατσουλί, στο οποίο κυριαρχεί η γλυκύτητα και οι νότες βανίλιας, σοκολάτας και καραμέλας αναγνωρίστηκε ως ιδιαίτερα...λαχταριστό και κατέλαβε μέχρι και τη δική του θέση στο Hall of Fame των FiFi Awards για τα καλύτερα αρώματα όλων των εποχών το 2007 ενώ κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα. Ο Mugler μπορεί να είχε αποσυρθεί ως σχεδιαστής από τη φίρμα του πριν αρκετά χρόνια, επανήλθε όμως το 2013 σε συμβουλευτικό ρόλο, τον οποίο υπηρέτησε ευλαβικά ως και την τελευταία του στιγμή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA