Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Δήμητρα Ματσούκα αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - για τις καταγγελίες στο χώρο του θέατρο, αλλά και σε παλαιότερες δηλώσεις της για το Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη στην εκπομπή Καλύτερα δε Γίνεται το μεσημέρι της Κυριακής (13/2).

Διαβάστε ακόμη: Λυδία Κονιόρδου: Η Σοφία Μπεκατώρου, το #MeToo και η Γη της Ελιάς στο MEGA

Παλαιότερα η γνωστή ηθοποιός είχε δηλώσει πως θα περιμένει να δει τι θα πει η δικαιοσύνη για τους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη προτού μιλήσει η ίδια, ενώ είχε πει πως «δε σημαίνει ότι ο καταγγέλλων έχει πάντα δίκιο».

«Δεν ανακάλυψα την Αμερική, είπα ότι πρέπει οι άνθρωποι πρέπει να περιμένουν να τελεσιδικήσει μια ιστορία. Το τεκμήριο της αθωότητας είναι μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του νομικού πολιτισμού μας. Είναι κατοχυρωμένο στο Σύνταγμά μας, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Είναι η απόλυτη έκφανση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος», είπε η Δήμητρα Ματσούκα στη Ναταλία Γερμανού.

Σε εκείνο το σημείο η παρουσιάστρια επανέλαβε την παλαιότερη δήλωση της ηθοποιού ότι «δεν είναι όλες οι καταγγελίες απαραίτητα 100% αληθινές», με την ηθοποιό να προσθέτει «αλλιώς, δεν θα γινόντουσαν δίκες, θα έκανα μια καταγγελία, θα έρχονταν να σε συλλάβουν».

Όταν η Ναταλία Γερμανού αναφέρθηκε στην υπόθεση του ηθοποιού Νίκου Στραβοπόδη, ο οποίος κατηγορήθηκε για βιασμό από τον Δημήτρη Άνθη, η Δήμητρα Ματσούκα δε θέλησε να δώσει έκταση στο θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αχ μη μου το κάνεις αυτό. Δεν θέλω να κάνω αναπαραγωγή του θέματος, γιατί μόνο κακό έχει κάνει και έχει αδικηθεί τα μάλα αυτός ο άνθρωπος και είναι αμαρτία και αδικία».

Μέσω Twitter ο Δημήτρης Άνθης απάντησε σε όσα είπε η ηθοποιός στο Καλύτερα δε Γίνεται γράφοντας: 

«Επειδή έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι ειλικρινής και να μη φοβάμαι, δράττομαι της ευκαιρίας να απαντήσω στη κα. Ματσούκα και να την ενημερώσω πως η κατάθεση του αδελφού μου συνομολογούσε επ' ακριβώς με τη κατάθεσή μου. Ωστόσο, το έγκλημα παραγράφηκε λόγω 15ετίας και όχι λόγω ψευδούς καταγγελίας».

https://twitter.com/JimmyAnthis/status/1492579561434980359?ref_src=twsrc^tfw

Λίγες ώρες αργότερα και η Σίσσυ Χρηστίδου θέλησε να κάνει το δικό της σχόλιο μέσω Twitter, μιας και η ίδια και η εκπομπή της είχαν ασχοληθεί με το θέμα: 

https://twitter.com/SissyChristidou/status/1492882003947139075?ref_src=twsrc^tfw

«Πριν από λίγο στο #kalytera σε συνέντευξη που παραχώρησε η Δήμητρα Ματσούκα στη Ναταλία Γερμανού έγινε αναφορά μιας υπόθεσης που έτυχε να φιλοξενήσουμε πέρσι στην εκπομπή. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκε σαν παράδειγμα άδικης συκοφάντησης ηθοποιού που εν τέλει αθωώθηκε, χρησιμοποιώντας μάλιστα το ονοματεπώνυμό του στον αέρα. Σε σχέση με την υπόθεση αυτή αναρωτιέμαι σε ποια αθώωση αναφέρεστε; Από όσο ξέρω, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ καμιά δίκη. Το αδίκημα θεωρήθηκε παραγεγραμμένο. Όπως τόσα άλλα, ακόμη κι αυτό της υπόθεσης της Σοφίας Μπεκατώρου.

Το τεκμήριο της αθωότητας ισχυρίζομαι κι εγώ πως το υπερασπίζομαι με σθένος και θα συνεχίσω να το κάνω. Μέσα από δηλώσεις όμως σαν αυτές αναρωτιέμαι.. .Αν υπάρξει αθώωση στα επερχόμενα δικαστήρια που θα πραγματοποιηθούν, πόσοι από εμάς είμαστε έτοιμοι να τους αθωώσουμε πραγματικά και μέσα μας; Και πόσοι θα σηκώσουν το πανό της άδικης διαπόμπευσης; Και όσοι δεν εκδικαστούν ποτέ; Είναι αθώοι; Σήμερα λοιπόν, αθωώσαμε μόνοι μας αυτόν. Αύριο ποιον;», έγραψε η Σίσσυ Χρηστίδου. Μάλιστα, στη συνέχεια ο Δημήτρης Άνθης έκανε retweet το tweet της Σίσσυς Χρηστίδου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA