Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να κηρύξει εμπάργκο σε Ρώσους καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες εξέφρασε η Κλέλια Ρένεση. Η ηθοποιός που ανά τακτά χρονικά διαστήματα τοποθετείται μέσω Instagram για θέματα της επικαιρότητας, έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο εκφράζοντας την αντίθεσή της στην απόφαση αυτή που έλαβαν και άλλα κράτη, εκφράζοντας την αντίδρασή τους απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Κλέλια Ρένεση μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, αναρωτήθηκε «Συγχέετε τα εγκλήματα των πολιτικών με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες ενός ολόκληρου λαού;». «Αυτό με την “πολιτισμική” εξαφάνιση οποιουδήποτε Ρώσου δημιουργού, μου θυμίζει σεκλεντιασμένη ανόητη κορασίδα που ο καλός της την παράτησε στα κρύα του λουτρού κ αυτή τον διαγράφει απ’ τα social, σβήνει την επαφή στο τηλ, παίρνει τις φιλενάδες της κ τους διατάζει να τον διαγράψουν κ αυτές κτλ.. Πατάτε καλά μωρέ;;!!! Συγχέετε τα εγκλήματα των πολιτικών με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες ενός ολόκληρου λαού;!!!!

Διαβάστε ακόμη: «Κόπηκαν» τα Μπολσόι στην Ελλάδα: «Οι Ρωσοπόντιοι να κοπούν στη μέση και να απαγορευτεί η βότκα» - Ακόμη οργιάζει το Twitter

Παγκόσμια αριστουργήματα μπαίνουν στη μαύρη λίστα για να κάνετε «ντα» το alter ego σας;! Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέρα με τη μέρα μοιάζετε περισσότερο στο τέρας που πάτε να τιμωρήσετε. Η τέχνη της Ρωσίας δεν θα εξατμιστεί. Έχει καλλιτεχνική πορεία αιώνων και μόνο που προσπαθείτε τον αφανισμό αυτού του προσώπου της δείχνει ποιοι είστε», έγραψε στην ανάρτησή της Κλέλια Ρένεση.

Υπενθυμίζεται, ότι η οδηγία του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει το εξής: «Αναστέλλεται οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς».

Δείτε την ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση στο Instagram:

https://www.instagram.com/p/Cah6rQyLOT1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Μπλόκο» σε καλλιτέχνες και φοιτητές

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η Βασιλική Οπερα του Λονδίνου ακύρωσε την περιοδεία των Μπαλέτων Μπολσόι το καλοκαίρι ενώ σύμφωνα με τον Guardian, ανάλογες ακυρώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας. Επίσης η Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πως διακόπτει προσωρινά τη συνεργασία της με καλλιτέχνες και θιάσους από τη Ρωσία, όπως τα Μπαλέτα Μπολσόι. Στη Γαλλία, η Φιλαρμονική του Παρισιού ανακοίνωσε απαγόρευση συναυλιών για τον Ρώσο μαέστρο Valery Gergiev εξαιτίας των στενών δεσμών του με τον Πρόεδρο Πούτιν.

Η Philharmonie de Paris ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αναθεωρεί το πρόγραμμά της για τους επόμενους μήνες δείχνοντας «αλληλεγγύη προς τον ουκρανικό λαό» μετά την εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία. Είχε προηγηθεί προειδοποίηση των αρχών του Μονάχου στον Gergiev, ότι κινδύνευε να χάσει τον ρόλο του αρχιμαέστρου της Φιλαρμονικής Μονάχου, εάν δεν καταδικάσει τον πόλεμο.

Υπενθυμίζεται πως η Γαλλία, η Τσεχία, το Βέλγιο κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες καταγγέλθηκε ότι αποβάλουν Ρώσους φοιτητές που φοιτούν στα πανεπιστήμιά τους.Την παραπάνω είδηση γνωστοποίησε η Ρωσίδα διαμεσολαβήτρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Τατιάνα Μοσκάλκοβα, όταν ανακοίνωσε πως αποβλήθηκαν Ρώσοι φοιτητές από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια λόγω της κατάστασης με την Ουκρανία. Η ίδια συζήτησε με τον Ρώσο υπουργό Επιστημών και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

«Το Υπουργείο λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των Ρώσων φοιτητών που αποβάλλονται από πανεπιστήμια στη Γαλλία, την Τσεχία, το Βέλγιο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία. Συμφωνήσαμε να εκτελέσουμε αυτό το σημαντικό έργο μαζί» είπε η Μοσκάλκοβα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA