Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ναταλία Δραγούμη μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Open «Ποιος είναι πρωινιάτικα» και την Μπέττυ Μαγγίρα για το ελληνικό #MeToo, αλλά και για ερωτικές σκηνές της από σίριαλ ή ταινίες που απομονώθηκαν από κάποιους και μπήκαν σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου σε βαθμό που πια την πιάνει «τρόμος» ότι μπορεί να τις δει οπουδήποτε. «Στην πρώτη μου ταινία στον κινηματογράφο, στον "Εργένη", έκανα ολόκληρη ιστορία να μην υπάρχουν φωτογράφοι την ώρα του γυρίσματος μέσα και να είναι μόνο ο καμεραμάν και ο σκηνοθέτης», είπε αρχικά η Ναταλία Δραγούμη και συνέχισε:

«Πού να φανταστώ τότε ότι τώρα θα βλέπω τον εαυτό μου στην ταινία αυτή, όπου είμαι γuμνή κανονικά να κυκλοφορεί παντού. Αλλά ακόμα και τότε, σε ένα εβδομαδιαίο περιοδικό χαμηλής ποιότητας, είδα τον εαυτό μου γuμνό, παρόλο που είχαμε κανονίσει να μην υπάρχουν φωτογράφοι. Το πήραν από τα pixels του φιλμ, από την μπομπίνα.

Διαβάστε ακόμη: Χάρης Ρώμας για #MeToo: «Πρέπει να περιμένουμε τι θα πει η Δικαιοσύνη» - Η ανήθικη πρόταση από σκηνοθέτη

Αν το ήξερα μπορεί να μην τις έκανα τις σκηνές αυτές τότε. Θα έκανα κάτι πιο αποκαλυπτικό, αλλά όχι γuμνό. Έχω έναν τρόμο, ότι θα το βλέπω παντού. Έχω κάνει πολλά γuμνά στο θέατρο. Το τελευταίο το έκανα το 2003, μόλις είχα γεννήσει την κόρη μου. Πάλι δεν υπήρχε αυτό. Την ώρα της παράστασης με έπιανε ένας τρόμος ότι κάποιος θα με βγάλει φωτογραφία, αλλά ήταν σαν επιστημονική φαντασία. Σίγουρα όλο αυτό το θέμα με βαραίνει και λόγω των παιδιών μου, αλλά και λόγω ηλικίας γιατί άλλα μυαλά είχαμε τότε, άλλη η φόρα της νιότης», δήλωσε η Ναταλία Δραγούμη.

Όσον αφορά το ελληνικό #MeToo δεν έκρυψε την ελπίδα της ότι πλέον το θέατρο θα πάει καλύτερα από εδώ και στο εξής, ενώ εξήγησε για ποιο λόγο δε βγήκε δημόσια να μιλήσει για τη δική της περίπτωση.

«Εγώ είχα μιλήσει πριν βγει το #MeToo περίπου δύο χρόνια γιατί με είχε ρωτήσει ένας δημοσιογράφος σχετικά σε έντυπη συνέντευξη. Γι’ αυτό δεν ήθελα να ξαναβγώ να το ξαναπώ αφού δεν έχω να καταγγείλω κάτι συγκεκριμένο, δεν υπήρχε χώρος για μένα να βγω να μιλήσω. Δεν υπήρχε λόγος να πω το δικό μου, το είχα πει, όπως και τώρα θεωρώ ότι δεν έχω λόγο να πω κάτι από τη στιγμή που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Εννοείται ότι είμαι εντελώς υπέρ του #MeToo γιατί το έχω υποστεί και εγώ ως μικρή. Θεωρώ ότι η τηλεόραση μέχρι ένα σημείο έκανε πάρα πολύ καλό. 

Θεωρώ ότι το θέατρο θα πάει καλύτερα γιατί αυτός που θέλει να κακοποιήσει κάποιον θα το σκεφτεί διπλά και τριπλά και δε μιλάω μόνο για σεξουαλική κακοποίηση, μιλάω και για τη λεκτική με το πώς χειρίζεσαι τον ηθοποιό, ειδικά το νέο, τον ορεξάτο ηθοποιό για να σου βγάλει τη δουλειά που θες και τι κακοποίηση γίνεται πάνω στη δουλειά της υποκριτικής γιατί εκεί το όριο είναι πάρα πολύ λεπτό». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA