Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Κατερίνα Λέχου μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ για το κατά πόσο επηρέαζε η εμφάνισή της τους ρόλους που της πρότειναν στο παρελθόν, για το «Είσαι το Ταίρι μου» και για το ποιο λόγο δεν πίστευε παλαιότερα στον εαυτό της. Η γνωστή ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι δεν πάλεψε για να αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από μια ωραία γυναίκα «γιατί δε με ένοιαζε αυτή η εικόνα. Δεν έπεσε και στην αντίληψή μου τόσο πολύ. Ό,τι δε σε ενδιαφέρει, δεν το προσέχεις».

Διαβάστε ακόμη: Ναταλία Δραγούμη: «Έχω έναν τρόμο, ότι θα το βλέπω παντού - Το θέατρο θα πάει καλύτερα μετά το #MeToo»

Εξήγησε πως στην καριέρα της «σιγά σιγά γίνονταν τα βήματα και τα θεατρικά και τα τηλεοπτικά. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν το "Είσαι το ταίρι μου", αλλά ήμουν δεκατέσσερα χρόνια ηθοποιός, δεν έγινε όταν ήμουν στα 21 μου. Ήμουν 34 ετών. Θέλω να πω πως είχα κάνει τη διαδρομή μου, είχα δουλέψει στο θέατρο, είχα πάει από δω και από εκεί».

Όταν η Νάνσυ Ζαμπέτογλου αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις της όπου είχε πει ότι δεν πίστευε στον εαυτό της ή ότι ακόμα και για το ρόλο της Βίκυς στο «Είσαι το ταίρι μου» δεν πίστευε ότι θα τη διάλεγαν, η Κατερίνα Λέχου απάντησε:

«Πιστεύω ότι στην ελληνική οικογένεια, επειδή είναι έτσι η δομή λίγο υπερπροστατευτική, δε φεύγεις από το σπίτι, αυτό εμπεριέχει και έναν ευνουχισμό. Δηλαδή δεν νιώθεις ασφαλής να πατήσεις στα πόδια σου. Δεν νιώθεις αυτοπεποίθηση, θέλεις πάντα να νιώθεις πως βρίσκεσαι υπό τη σκέπη της οικογενείας. Δε σου προσδίδει αυτοπεποίθηση αυτό, έχει να κάνει, νομίζω, με τον τρόπο που μεγαλώνουμε σε αυτή την χώρα.

Εγώ απέκτησα αυτοπεποίθηση σιγά σιγά, βήμα βήμα. Αυτό έχει να κάνει, όμως, με τις ανησυχίες μου τις νοητικές και τις υπαρξιακές και βαθύτερα πιο μεγάλα ερωτήματα. Στο πρακτικό όμως κομμάτι ήμουν πάρα πολύ δειλή και αργή στο να πάρω πρωτοβουλία και να είμαι αποφασιστική, να πω "τώρα φεύγω", "τώρα θα μείνω μόνη μου", δεν ξέρω γιατί», κατέληξε η Κατερίνα Λέχου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA