Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Τζένη Μπότση βρέθηκε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, στην οποία μεταξύ άλλων και με αφορμή τις δίκες των Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππίδη, αναφέρθηκε και στη δική της τραυματική εμπειρία από σεξουαλική παρενόχληση από Έλληνα ηθοποιό και σκηνοθέτη. Σε κλίμα συγκίνησης και με θάρρος, είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι καλύτερα τα πράγματα μέσα μου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το έχουμε ξεπεράσει. Είναι φοβερό γιατί τώρα, επειδή παίζω στο θέατρο, έχουν αρχίσει και έρχονται κάποιες κοπέλες από αυτές που είμαστε στην ίδια ομάδα και μας έχει συμβεί το ίδιο πράγμα τις οποίες δεν τις ήξερα και τις γνωρίζω τώρα».

Διαβάστε ακόμη: Τζένη Μπότση: Όταν τον έβλεπα πάθαινα κρίσεις πανικού - Έβαζα όρο να μην έρχεται στις επίσημες πρεμιέρες

Στη συνέχεια, αναφορικά με αυτές τις γυναίκες που μοιράζονται μαζί της τη δική του τραυματική εμπειρία, πρόσθεσε: «Τις γνωρίζω στο θέατρο. Μπορούν να σας επιβεβαιώσουν και οι συνάδελφοι ότι μπαίνω μες στο θέατρο, λέω ότι σήμερα θα έρθει η τάδε και βουρκώνω και βάζω τα κλάματα γιατί θα γνωρίσω μια κοπέλα που μας έχει συμβεί κάτι που μας δένει τόσο πολύ και δεν την ξέρω (…) Ήταν πολύ δύσκολες οι στιγμές, πολύ δυνατές και όλα αυτά τα κορίτσια. Tα έχω μέσα στην καρδιά μου και είναι η δύναμή μου. Ξέρω ότι το ίδιο είμαι και γω για εκείνες και κάναμε μια πολύ σπουδαία διαδρομή που, αν δεν ήταν αυτές, δεν θα είχε συμβεί όλο αυτό».

Σε σημείο της συνέντευξης, η Ναταλία Γερμανού ρώτησε την ηθοποιό γιατί, ενώ ήξερε ότι με τον συγκεκριμένο άνθρωπο κατά καιρούς έκαναν παρέα, δεν της είπε τίποτα ποτέ για όλα αυτά που είχε κάνει στο παρελθόν. Τότε η ηθοποιός είπε: «Τι να πω; Ήταν πάντα πολύ περίεργη η θέση μου. Το ήξεραν μόνο κάποιοι πολύ δικοί μου. Ούτε οι γονείς μου το ήξεραν. Το έμαθαν από την τηλεόραση. Ανοίχτηκε ένας δρόμος και τώρα είναι πολύ πιο εύκολο και να μιλήσει κάποιος και να σταματήσει να γίνεται αυτό γιατί θα φοβούνται ότι θα μιλήσουμε».

«Εγώ για πολλά χρόνια δούλευα με φόβο. Συνέχεια φοβόμουν. Τον φοβόμουν γιατί αυτό που συνέβη δεν ήταν ένα αποτέλεσμα ενός φλερτ, δεν υπήρχε κάτι που να είχα δει στο βλέμμα του και να με έκανε ότι αρέσω σε αυτόν τον άνθρωπο. Ήταν τόσο επαγγελματικό όλο που σοκαρίστηκα. Μετά φοβόμουν γιατί σκεφτόμουν τι άλλο μπορεί να κάνει, που μπορεί να φτάσει.

Μεγαλώνοντας που άρχισα να μαθαίνω ότι το ίδιο έχει κάνει και σε άλλες κοπέλες κατάλαβα ότι δεν κυνηγάει εμένα αλλά θέλει να κάνει αυτό το πράγμα γιατί θέλει να βλέπει στα μάτια μας τον φόβο. Αυτό νομίζω είναι επίδειξη δύναμης. Είχαμε μιλήσει κατά καιρούς με κοπέλες και λέγαμε “μήπως να βγούμε να το πούμε;”». Τέλος, η Τζένη Μπότση σημείωσε: «Το πιο σημαντικό είναι να σταματήσει ο φόβος γιατί πηγαίνουμε με φόβο στις δουλειές. Σε όλες τις δουλειές. Όχι μόνο στη δική μας. Έχω πολλή αγωνία για τις δίκες που είναι σε εξέλιξη. Είμαι δίπλα στα κορίτσια. Είναι φοβερό αυτό που περνάνε. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA