Μενού
  • Α-
  • Α+

Όσο η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον Τζόνι Ντεπ και την Άμπερ Χερντ συνεχίζεται με τον σταρ του Χόλιγουντ να την κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμηση και να ζητάει αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων, τόσες περισσότερες αποκαλύψεις που αφορούν την κοινή τους ζωή έρχονται στο φως. 

Διαβάστε ακόμη: Δίκη Τζόνι Ντεπ: Εταιρεία καλλυντικών... άδειασε την Αμπερ Χερντ σχετικά με χρήση προϊόντος σε μώλωπες

Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν περίμενε μια τέτοια κατάληξη ανάμεσα στο ζευγάρι που γνωρίστηκε το 2009 στα γυρίσματα της ταινίας «Μεθυσμένο Ημερολόγιο». Τότε ο Ντεπ ήταν παντρεμένος με την τραγουδίστρια Βανέσα Παραντί με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, αλλά χώρισαν το 2012. Την παραμονή των Χριστουγέννων του 2013 ο Τζόνι Ντεπ αρραβωνιάστηκε την Άμπερ Χερντ, ενώ το ζευγάρι παντρεύτηκε το Φεβρουάριο του 2015.  

Ωστόσο, μόλις 15 μήνες μετά η Χερντ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, ενώ έβγαλε προσωρινά περιοριστικά μέτρα κατά του Ντεπ, ισχυριζόμενη πως την είχε κακοποιήσει υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών. Ο Ντεπ αρνήθηκε τις κατηγορίες και τελικά υπήρξε εξωδικαστικός συμβιβασμός 7 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ) τον Αύγουστο του 2016. 

Το Δεκέμβριο του 2018 η Χερντ έγραψε ένα άρθρο στη Washington Post όπου υποστήριξε ότι έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας χωρίς να ονοματίσει τον Ντεπ, όμως, εξιστορούσε γεγονότα που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας από την περίοδο του διαζυγίου τους το 2016.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκείνος να υποβάλει μήνυση εναντίον της αξιώνοντας 50 εκατομμύρια δολάρια για συκοφαντική δυσφήμιση, μιας και όπως ισχυρίστηκε το εν λόγω άρθρο προκάλεσε ζημιά στην καριέρα του. Με τη σειρά της δε η Χερντ «απάντησε» με νέα αγωγή ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 92,6 εκατομμύρια ευρώ). 

Το 2020 ο Ντεπ οδήγησε στα δικαστήρια τον εκδότη της βρετανικής The Sun κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση στο Ηνωμένο Βασίλειο με αφορμή ένα άρθρο του 2018 όπου αναφερόταν ότι ήταν βίαιος εναντίον της Χερντ με τον ίδιο να αρνείται τους ισχυρισμούς. Η Χερντ κατέθεσε στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι ο Ντεπ είχε απειλήσει ότι θα τη σκοτώσει «πολλές φορές», αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι όσα αναφέρονταν στο άρθρο της εφημερίδας ήταν «ουσιαστικά αλήθεια».

Από τις 12 Απριλίου είναι σε εξέλιξη η δίκη για την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης του Ντεπ εναντίον της Χερντ, αλλά - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - οι χρήστες στα social media δείχνουν να έχουν πάρει το μέρος του Τζόνι Ντεπ. 

Αρκεί να αναφερθεί πως στο TikTok hashtags, όπως «JusticeforJohnnyDepp», έχουν φτάσει τις τρεις δισεκατομμύρια προβολές, στο Twitter έχουν γίνει χιλιάδες tweets αντίστοιχα, ενώ ακόμα και εάν κάποιος αναζητήσει το «JusticeforAmberHeard» θα βρεθεί μπροστά σε tweets που ουσιαστικά στηρίζουν τον Τζόνι Ντεπ.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA