Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν είναι λίγες οι φορές που χαρακτήρες από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες - χωρίς να είναι απαραίτητα οι πρωταγωνιστές - συγκεντρώνουν όλα τα φώτα χωρίς η καθεαυτή παρουσία τους στην ταινία να δικαιολογεί όλο αυτό τον ντόρο γύρω από το όνομά τους. Στη συνέχεια ακολουθούν δέκα - μάλλον - υπερτιμημένοι ήρωες, οι οποίοι, όμως, απασχόλησαν πολύ κοινό και κριτικούς όταν προβλήθηκαν οι ταινίες που πρωταγωνιστούσαν στις κινηματογραφικές αίθουσες

Διαβάστε ακόμη: Ellen DeGeneres: Μίλησε με δάκρυα για τη στιγμή που έκανε coming out πριν 25 από χρόνια

Χάρι Πότερ 

Αν και ο κεντρικός ήρωας του franchise, ο χαρακτήρας του μάλλον δεν είχε και τόσο βάθος, δεδομένων και όλων όσων είχε περάσει χώρια που όσο προχωρούσαν οι ταινίες, ήταν πιθανότερο να ενδιαφερθεί κανείς για τις ιστορίες των άλλων χαρακτήρων παρά για εκείνον. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε και τα spinoffs.

Ερμιόνη Γκρέιντζερ

Βέβαια, ούτε η κολλητή του, Ερμιόνη πάει πίσω αφού ο χαρακτήρας της μάλλον ήταν κακογραμμένος και καταντούσε πολλές φορές αυταρχική και αλαζονική και είναι απορίας άξιο πώς ήταν τόσο ελκυστική στο κοινό. Αν και πολλές φορές αναγνώριζαν την εξυπνάδα και την αυτοπεποίθησή της, στην πραγματικότητα μάλλον ήταν απλά ενοχλητική. 

Έλσα - Frozen

Από όλες τις πριγκίπισσες της Disney είναι αυτή λιγότερη προσωπικότητα και παρά το απολαυστικό «Let It Go», μάλλον αυτό είναι και το μόνο highlight που έχει να επιδείξει η συγκεκριμένη ηρωίδα. Οι ατάκες της ξεχνιούνται εύκολα, ενώ οι ταινίες επικεντρώνουν περισσότερο στην προσπάθεια της αδερφής της να τη βρει. 

Buzz Lightyear - Toy Story

Αν και έδινε ένα χιουμοριστικό τόνο στην ταινία, όταν τα πράγματα δυσκόλευσαν, δεν ήταν και ο πλέον αξιόπιστος χαρακτήρας, ενώ ειδικά στην πρώτη ταινία του Γούντι του πήρε σχεδόν όλη την ταινία για να τον πείσει ότι ήταν απλά ένα παιχνίδι και μάλιστα, από ένα σημείο και μετά έγινε και κουραστικό

 

Μπέλα Σουάν - Twilight

Μάλλον περισσότερο απολάμβανε να είναι απλά το μήλον της έριδας ανάμεσα σε ένα βαμπίρ και ένα λυκάνθρωπο τουλάχιστον στις πρώτες ταινίες αφού παρά την τεράστια διαφημιστική εκστρατεία γύρω από τον χαρακτήρα της είχε να επιδείξει τα λιγότερα ενδιαφέροντα στοιχεία. Τουλάχιστον από τη στιγμή που απέκτησε την κόρη της, ανέλαβε δράση, αλλά τότε το franchise είχε φτάσει στο τέλος του. 

Έντουαρντ Κάλεν - Twilight

Μπορεί να είχε «κάψει καρδιές», αλλά με μια δεύτερη ματιά και εάν αναλογιστούμε πως όταν γνώρισε και ερωτεύτηκε την Μπέλα, εκείνη ήταν ακόμα ανήλικη, περισσότερο σαν στόκερ φαινόταν παρά σαν ο μεγάλος εραστής που ήθελε να τον παρουσιάσει το πρόμο των ταινιών. Μην ξεχνάμε ότι είχε τρυπώσει και στο δωμάτιό της. 

Τζέικομπ Μπλακ - Twilight

Ο ορισμός του μάλλον ενοχλητικού άντρα που δεν δέχεται να ακούσει «όχι» για απάντηση, ενώ δεν του αρέσει να φοράει πουκάμισο. Και μην ξεχνάμε πως ενώ διεκδικούσε την Μπέλα μέχρι τελικής πτώσης, μόλις γεννήθηκε η κόρη της, την «ξέχασε» και ανακάλυψε στο πρόσωπο της Ρενέσμε, το μεγάλο έρωτα της ζωής του. Μάλλον, όχι και ο πλέον αξιόπιστος χαρακτήρας για να έχει ολόκληρη αγέλη συσπειρωμένη γύρω του. 

Γουίλι Γουόνκα

Μπορεί ο Γουίλι Γουόνκα να ήταν υπέροχος σοκολατοποιός, όμως, στην πραγματικότητα ήταν υπερτιμημένος και μάλλον όχι και ο καλύτερος ξεναγός ή οικοδεσπότης. Αφενός δεν κατάφερε να προστατέψει τους καλεσμένους του, αλλά προσπάθησε να αποτρέψει τον Τσάρλι από το να κάνει δικό του το εργοστάσιο σοκολάτας. Και ακόμα περισσότερο η όλη ξενάγηση πήγε στραβά, αλλά ο Τσάρλι δεν αποκάλυψε κανένα από τα μυστικά του εργοστασίου. 

Φόρεστ Γκαμπ

Μπορεί η ερμηνεία του Τομ Χανκς ως Φόρεστ Γκαμπ να ήταν μια από τις καλύτερες ερμηνείες στον κινηματογράφο, όμως, ουσιαστικά ο χαρακτήρας του αναλώνεται σε όλη την ταινία προσπαθώντας να βρει μια κοπέλα που συνεχώς του κρύβει εκπλήξεις. Όσο συγκινητική και αν είναι η ταινία, ο Φόρεστ Γκαμπ Forrest Gump είναι μάλλον υπερτιμημένος και όσες περισσότερες φορές παρακολουθήσει την ταινία τόσο περισσότερο είναι αυτό εμφανές.

Τζόκερ

Αν και θεωρείται ο μεγαλύτερος εχθρός του Μπάτμαν και μπορεί να έχουμε δει μοναδικές ερμηνείες στον κινηματογράφο από σταρ που τον έχουν ενσαρκώσει ανά τα χρόνια, η ιστορία έχει δείξει ότι τελικά, έχουν υπάρξει άλλοι εχθροί που μάλλον «ζόρισαν» περισσότερο τον άνθρωπο - νυχτερίδα και τον έφεραν στο παραπέντε να προδώσει τα πιστεύω του. Βέβαια, δεδομένης της ιστορίας μεταξύ των δύο χαρακτήρων, είναι λογικό να γίνεται τόση διαφήμιση στον Τζόκερ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA