Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την καταγγελία της ηθοποιού -γνωστή από τη σειρά «Μη μου λες αντίο»-, Αννας Τσουκαλά εις βάρος του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου για σεξουαλική παρενόχληση, ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε το πρωί της Δευτέρας (23/5) μέσα από την εκπομπή του «Το Πρωινό» πως ο πρώην σκηνοθέτης του «Σασμού» ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Διαβάστε ακόμη: Άννα Τσουκαλά για σεξουαλική παρενόχληση: Γνωστός σκηνοθέτης μου ζήτησε να κοιμηθώ μαζί του

Ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε ότι επικοινώνησε με την πλευρά του Κώστα Κωστόπουλου και επεσήμανε πως «είναι σε γνώση και των συγκεκριμένων καταγγελιών και το περιβάλλον του λέει και γι΄ αυτή την περίπτωση σκοπεύει να κινηθεί νομικά για συκοφαντική δυσφήμιση. Δηλαδή, όλα αυτά που υποστηρίζει η κυρία Τσουκαλά δεν ισχύουν και τον συκοφαντεί».

Υπενθυμίζεται ότι η ηθοποιός Αννα Τσουκαλά με μια ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, κατηγόρησε τον σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση.

Η καταγγελία της Άννας Τσουκαλά – η οποία άφησε τη ζωή της στην Ελλάδα και πλέον μένει μόνιμα στην Νέα Υόρκη – έρχεται λίγο καιρό μετά τη μήνυση της Έλενας Αθανασοπούλου για βιασμό από τον γνωστό σκηνοθέτη.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fanna.tsoukala.official%2Fposts%2F2187588711405434&show_text=true&width=100%

«Κώστας Κωστόπουλος, ένας από τους δυο σκηνοθέτες που γυρίσαμε το σήριαλ «Έρωτας» στον ANT1 το 2007! Ένας από τους σκηνοθέτες που μου την είχε πέσει, παρενοχλήσει με χυδαία λόγια και απαίσιο τρόπο στα γυρίσματα και φυσικά τον ρεζίλευα συνέχεια, έκανε καλαμπούρι απαίσιο μπροστά σε όλους τους όταν είχα γύρισμα μαζί του και κανένας δεν μίλαγε τότε! Πριν τα κάνει όλα αυτά με τον χυδαίο τρόπο μου την είχε πέσει επίσης στο αμάξι του! Φυσικά του είπα όχι και έπειτα ήταν ένας πολύ κακός άνθρωπος! Για τον λόγο αυτό έχασα και τη δουλειά μου στο σήριαλ και μου φάγανε τους μισθούς μου. Είχαμε πάει στο σπίτι του να φάμε με τη γυναίκα και τα παιδάκια του, μου είχε πει πόσο με θέλει…», έγραψε μεταξύ άλλων η Αννα Τσουκαλά.

Αννα Τσουκαλά: «Γνωστός σκηνοθέτης μου ρίχτηκε μέσα στο αυτοκίνητο»

Να σημειωθεί ότι η Αννα Τσουκαλά μίλησε την Κυριακή (22/5) στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που δέχθηκε από σκηνοθέτες όταν εργαζόταν στην τηλεόραση και στο θέατρο και πώς είχε αντιδράσει. Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε όσα έγιναν με τον Κώστα Κωστόπουλο, ωστόσο δεν τον κατονόμασε.

«Ζούμε σε εποχές που η αλήθεια βγαίνει μπροστά. Ο,τι έχουμε κάνει όλοι μας, εδώ θα φανεί. Εφτασε η ώρα να βγουν όλα στη φόρα. 20 χρόνια πριν, μου είχε συμβεί το πρώτο "πέσιμο" από πολύ γνωστό ηθοποιό, ο οποίος ήταν και καθηγητής μου στην πρώτη δραματική σχολή που πήγα. Με το "καλημέρα σας" μού είπε ότι "για να συνεχίσεις, πρέπει να κοιμηθείς μαζί μου, γιατί έτσι κάνουν όλες". Εκείνη τη στιγμή εάν είσαι λίγο συνειδητοποιημένος, καταλαβαίνεις ότι είναι και μια καραμέλα. Το είπα στο σωματείο, σε μεγάλους και τρανούς ηθοποιούς και μου είπαν να μη μιλάω, γιατί τώρα ξεκινάς γιατί θα σε καταστρέψουν. Κάνε delete αυτό τον άνθρωπο», είπε αρχικά η ηθοποιός.

«Σε άλλη περίπτωση, πάλι στο ξεκίνημά μου, γνωστός σκηνοθέτης μου είπε ότι πρέπει να κάνω σχέση μαζί του. Πολλές φορές μου συνέβησαν αντίστοιχα σκηνικά. Κανένας δε με βοηθούσε, μόνο κάποιοι φίλοι μου που βρήκαν και τον μπελά τους, τους έκλειναν οι πόρτες για δουλειά», εξήγησε και συνέχισε:

«Αποκορύφωμα ήταν στο μεγαλύτερο σίριαλ που έγινα γνωστή, που έκανα κοπέλα άλλης θρησκείας, ο γνωστός σκηνοθέτης μου είπε να πάω στο δωμάτιό του σε ξενοδοχείο για να μου δώσει ένα σενάριο μιας κωμωδίας που θα κάνει θραύση. Πήγα λοιπόν στο δωμάτιο και μόλις μπήκα μέσα και έκλεισε την πόρτα, μου όρμησε κατευθείαν».

«Με λίγα λόγια, ο πόλεμος που έζησα ήταν τόσο μεγάλος και έντονος που δεν έχω λόγια να τον περιγράψω. Το πιο λυπηρό και το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν παιδιά και παιδιά στην ηλικίας μας, ή μικρότερα και τα παιδιά τους θέλουν να τα προσέχουν, αλλά τα παιδιά των φτωχών γιατί να θέλουν να κάνουν τόσο κακό;», αναρωτήθηκε η Αννα Τσουκαλά, προσθέτοντας πως «Πήγα στην αστυνομία τότε, μου είπαν "όπως ήρθατε να φύγετε" και ότι "εμείς δεν αναλαμβάνουμε"».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπόθεση της Ελενας Αθανασοπούλου, η οποία έχει καταθέσει μήνυση κατά γνωστού σκηνοθέτη, τον οποίο δεν κατονόμασε. «Εμαθα για την υπόθεση της Ελενας Αθανασοπούλου. Με το συγκεκριμένο σκηνοθέτη η εμπειρία μου δεν ήταν καλή. Τον είχα γνωρίσει το 2006. Στην αρχή ήταν πολύ ευγενικός, μας είχε καλέσει και στο σπίτι του να φάμε με την οικογένειά του. Μετά μου είπε ότι πρέπει να σε πάω σπίτι με το αυτοκίνητο. Είπα όχι μετά από όλα όσα είχα περάσει. Μέσα στο αυτοκίνητο μού ρίχτηκε. Του είπα ότι δε γίνονται αυτά τα πράγματα ούτε μία στο εκατομμύριο. Τρεις μήνες μετά μου φερόταν πολύ άσχημα μέσα στα γυρίσματα, έκανε πολύ πρόστυχα αστεία. Ο κόσμος γελούσε, αλλά εγώ είχα τρελαθεί. Με απέλυσαν και πιο νωρίς από το σίριαλ και δεν κρατήθηκε το συμβόλαιο που είχαμε υπογράψει», είπε η ηθοποιός.

Ξεκαθάρισε, πάντως πως δε σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη. «Όταν βλέπω πόσο άδικο είναι το σύστημα, και πώς η βία είναι παντού στην κοινωνία μας, και την αδικία που υπάρχει, αναρωτιέμαι ποια είναι η πορεία και τι γίνεται. Δε βρίσκουμε ποτέ δικαιοσύνη. Εγώ είμαι πολύ προστατευμένη, δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Τον καιρό που τα είχα ζήσει αυτά, πέρασα από πολύ σκοτεινά μονοπάτια. Το μεγάλο μου ευχαριστώ είναι στη θρησκεία μου», τόνισε στο τέλος η Άννα Τσουκαλά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA