Μενού
  • Α-
  • Α+

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση ότι ο ηθοποιός - σκηνοθέτης Βασίλης Μαλούχος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Γεννήθηκε στη Δημητσάνα Γορτυνίας στις 14 Ιανουαρίου 1936 και ήταν αδελφός του επίσης ηθοποιού, Γιάννη Μαλούχου. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Δημήτρη Ροντήρη στο Ωδείο Αθηνών και πήρε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την επιτροπή εξαιρετικών ταλέντων.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλης Μαλούχος: Πέθανε ο δημοφιλής ηθοποιός

Έπαιξε σε αγαπημένες ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου όπως: Η Λίζα και η Άλλη, Αγάπη και Θύελλα, Φυγή, Αυτοί που ξέχασαν το Θεό, Αχ! Αυτή η Γυναίκα μου, Για την Τιμή και για τον Έρωτα, Η ταξιτζού, Η περιπτερού, Εγώ Ρεζίλεψα τον Χίτλερ, Αριστοτέλης ο Επιπόλαιος, Αντάρτες των Πόλεων και Ο Τρελοπενηντάρης. Επίσης, συμμετείχε και σε πολλές ελληνικές βιντεοταινίες. 

Στο θέατρο συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους θιάσους μεταξύ των οποίων: Δημήτρη Μυράτ, Βασίλης Διαμαντόπουλου, Ορέστη Μακρή, Έλλης Λαμπέτη, Αλίκης Βουγιουκλάκη - Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Βασίλη Αυλωνίτη, Δημήτρη Χορν και όχι μόνο. Είχε παντρευτεί δύο φορές, ενώ από τον δεύτερο γάμο του απέκτησε δύο γιους, τον Μάριο και τον Θοδωρή, οι οποίοι, όμως, δυστυχώς, έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, ο πρώτος δίνοντας τέλος στη ζωή του και ο δεύτερος σε τροχαίο δυστύχημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA