Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο γνωστός τραγουδιστής, Γιώργος Περρής, μίλησε την Τρίτη (28/6) στην εκπομπή «Στούντιο 4» - μεταξύ άλλων - για την απόφασή του να κάνει coming out μέσα από συνέντευξή του στο People.

Διαβάστε ακόμη: Ελένη Κοκκίδου: «Μεγάλωσα σε συντηρητική οικογένεια - Ημουν δυστυχισμένη, έκλαιγα συνέχεια»

«Το είχα καιρό στο μυαλό μου, περίπου δύο χρόνια, το σκεφτόμουν επειδή μου είχαν έρθει πολλές ιστορίες από παιδιά και εφήβους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σκεφτόμουν ότι κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσω και έχω ευθύνη να το κάνω», δήλωσε ο ίδιος.

Πρόσθεσε δε στη συνέχεια πως «Ο λόγος που το είπα δεν είναι για να δικαιώσω εγώ μέσα μου κάτι, είμαι μια χαρά με αυτό που είμαι και στην πραγματικότητα δεν ήταν ακριβώς coming out γιατί δεν ζούσα διαφορετικά τη ζωή μου πριν. Ήταν για μένα μια κίνηση πολιτική. Θεωρώ όταν έρχεται η ώρα που έχεις ένα δημόσιο λόγο και σε ακούνε δέκα άνθρωποι, κάπως μπορείς αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις για να βοηθήσεις πέντε ανθρώπους».

Μάλιστα, εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους θέλησε να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του.

«Όταν μεγάλωνα, υπήρχε ένα κενό. Δεν έβλεπες στην κοινωνία ένα πρότυπο κανονικότητας. Δεν έβλεπες το πρότυπο ενός κανονικού γκέι ανθρώπου με μια κανονική γκέι σχέση ή οτιδήποτε. Ως επί το πλείστον στη μάζα ήταν η καρικατούρα που σε ένα παιδί ή σε έναν έφηβο σε κάνει να νιώθεις ότι δεν ανήκεις πουθενά γιατί αυτό που είμαι εγώ δεν υπάρχει εκεί έξω. Δεν υπήρχε στη δική μου τη γενιά ένα πρότυπο που να μιλάει ανοικτά για αυτά τα πράγματα και να είναι αποδεκτά. Αυτό κάνει ένα παιδί να νιώσει ότι είναι μόνο του. 

Ένιωθα ότι κάτι μέσα μου ήταν λάθος, είμαστε σε μια εποχή στην οποία πλέον καταλαβαίνουν ότι όλες οι μειονότητες είναι ισάξιες με όλα τα υπόλοιπα ανθρώπινα όντα. Δε σημαίνει, όμως, ότι είσαι μειονεκτικός σε σχέση με τους άλλους», επεσήμανε ο Γιώργος Περρής.

Τέλος, δεν έκρυψε πως στην πράξη συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε. 

«Όταν έδωσα συνέντευξη στο People ένιωθα πάρα πολύ άβολα και μετά το ξέχασα. Την είχα δώσει τρεις μήνες πριν δημοσιευτεί. Αυτό που δεν είχα υπολογίσει είναι ότι επειδή είναι το People της Αμερικής, αυτό αναπαράγεται σε όλα τα μέσα του κόσμου. Όταν είδα να μου έρχονται ειδοποιήσεις από την Κίνα, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Γερμανία την Αγγλία, την Αφρική με έπιασε ένας πανικός κι είπα τι έκανα», είπε ο ίδιος.

«Μετά είδα τα σχόλια από κάτω που ήταν πολύ άσχημα. Δεν ήμουν έτοιμος να το αντιμετωπίσω αυτό. Δεν είναι απλό. Εκείνη την ώρα είχα παράσταση και με έπιασαν τα κλάματα. Οι μουσικοί μου με πήραν αγκαλιά και με φιλούσαν. Είδα καταιγισμό. Μετά από εκείνο το πρωινό είπα "τέλος". Τα καλά ήταν πολύ περισσότερα», κατέληξε ο Γιώργος Περρής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA