Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, που έχει αποσυρθεί από τα κοινά και ακολουθεί έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, δεν παραλείπει να συμβουλεύει τους φίλους του στο Instagram για το πως θα κάνουν καλύτερη την ζωή του. Μεταξύ αυτών, στη νέα του ανάρτηση, αναφέρθηκε και στις καλοκαιρινές διακοπές, καθησυχάζοντάς τους πως αν δεν πάνε φέτος, θα είναι... σαν να έχουν πάει. 

Διαβάστε ακόμη: Λατινοπούλου για γάμους ομόφυλων ζευγαριών: «Είναι αφύσικο και κόντρα στη θρησκεία μας»

Αναλυτικότερα, το μακροσκελές μήνυμα που έγραψε ο Θανάσης Ευθυμιάδης στο Instagram:

«Ειδικά τα τρία τελευταία καλοκαίρια αλλά γενικότερα τα τελευταία 12 χρόνια (από την οικονομική κρίση του 2010 και μετά), αποκτήσαμε μία καινούργια κακιά συνήθεια: να δηλητηριάζουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές (είτε πρόκειται για μία αυθημερόν βουτιά σε κοντινή παραλία είτε για πολυήμερες διακοπές), όλοι μας είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μία συζήτηση, με κάποιον γνωστό ή άγνωστο, που το θέμα της είναι: “και ακόμα δεν είδαμε τίποτα, από το χειμώνα έρχονται τα χειρότερα”. Το κάνουμε τόσο απλά και φυσικά ενώ ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι απολαμβάνουμε τις διακοπές μας.

Μα ακριβώς για αυτό λέγονται “διακοπές”, διακόπτω τον τρόπο ζωής που κάνω όλον τον υπόλοιπο χρόνο και για λίγες ώρες ή για λίγες μέρες, ζω αλλιώς. Οι διακοπές είναι ένα δώρο που κάνω στον εαυτό μου επειδή κατάφερε να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες της χρονιάς. Έρχομαι σε επαφή με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης: Γη Νερό Αέρας Φωτιά – Ήλιος και δέχομαι τη βοήθειά τους, την θεραπεία τους. Για μένα οι διακοπές είναι κάτι ιερό. Αντί λοιπόν να συζητάμε σε μία παρέα για τα χειρότερα που έρχονται, ας προτείνουμε να μιλήσει ο καθένας για κάτι που τον κάνει να νιώθει ευγνώμων.

Καταρχήν όσοι έχουμε την τύχη να μπορούμε να κάνουμε διακοπές έστω και για λίγες μέρες, έστω και για ένα κυριακάτικο μπάνιο, ας πούμε ένα Ευχαριστώ, στον Θεό – στο σύμπαν – στην τύχη – ή όπου πιστεύει ο καθένας.

Έχουμε την υγεία μας και την οικονομική δυνατότητα να μπορούμε να το κάνουμε.

Αυτό δεν είναι αυτονόητο και δεδομένο για όλους. Αν τα παίρνουμε όλα σαν δεδομένα και αυτονόητα δεν θα είμαστε χαρούμενοι με τίποτα.

Με όσους δεν θα μπορέσουν να κάνουν διακοπές, μοιράζομαι αυτό που σκεφτόμουν εγώ, όταν για λόγους εργασίας ή ασθένειας ή συμπαράστασης σε άτομο που είχε ανάγκη, δεν κατάφερνα να κάνω διακοπές: Η Ανώτερη Δύναμη που φροντίζει την ισορροπία του σύμπαντος, βλέπει ότι δεν κάνω διακοπές και θα μου χαρίσει με κάποιο άλλο τρόπο, Χαρά».

Δες την ανάρτηση του Θανάση Ευθυμιάδη:

https://www.instagram.com/p/CgZ1poWoauY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA