Μενού
  • Α-
  • Α+

Η δημοσιότητα του τελευταίους μήνες... κυνηγά τον Σπύρο Μπιμπίλα. Ο άνθρωπος που σήκωσε το βάρος, ως πρόεδρος του ΣΕΗ, των καταγγελιών του #metoo στο θέατρο και κατάφερε να αποκομίσει μόνο θετικά σχόλια για τις κινήσεις του, τις τελευταίες ώρες είναι και πάλι στην επικαιρότητα, αλλά για τους λάθος λόγους. Μία λανθασμένη πληροφορία που είχε, μία ανάρτηση που «ανέβηκε» το προσωπικό του προφίλ για λίγα λεπτά, αρκούσε για πολλούς ώστε να τον βγάλουν στη... σέντρα και να βρεθεί απολογούμενος. Αναφερόμαστε φυσικά στην πληροφορία του «θανάτου» του μουσικού Γιώργου Μάγγα, που ο ίδιος «αποκάλυψε» δίνοντας τροφή για να αναπαραχθεί από τα Μέσα, αλλά και να διαψευσθεί λίγη ώρα αργότερα, καθώς ο δημοφιλής βιρτουόζος του κλαρίνου ζει και βασιλεύει στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λιβαδειά.

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Μάγκας: Τους μιλούσα στο τηλέφωνο και δεν πίστευαν ότι ζω - Επαιρναν τα παιδιά και έκλαιγαν

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid02SZCUdnErXTGiCjkAbPt4UeahJHhwUpXaKjm8NHcCfD7mToMEvzEh5bCDLGa1o4wel%26id%3D100009883453348&show_text=true&width=500

Ο Σπύρος Μπιμπίλας κατάλαβε άμεσα το λάθος που είχε κάνει, τη λανθασμένη πληροφορία που είχε, αλλά το κακό είχε γίνει καθώς η συγκεκριμένη «είδηση» ταξίδεψε αστραπιαία στον διάδρομο του διαδικτύου. «Δεν είναι εντάξει ο Μπίμπίλας, δεν τα έφτιαξε ωραία τα πράγματα. Δεν πρέπει να γράφονται τέτοια πράγματα χωρίς να το κοιτάζεις το θέμα. Στεναχώρησε όλη την Ελλάδα, όλη την Ευρώπη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μάγγας στην ΕΡΤ λέγοντας όμως πως «δεν ξέρω τι θα κάνω. Τον περιμένω στη Λιβαδειά για σουβλάκια. Δεν είναι κακό το παιδί» απαντώντας για το αν θα κινηθεί νομικά.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, Τζούλη, ο Μπιμπίλα επικοινώνησε μαζί τους ζητώντας συγγνώμη, όπως έκανε άλλωστε και με το ποστ που ανέβασε στο Facebook, όταν κατάλαβε και ο ίδιος πως έχει πέσει θύμα... fake news. Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του Reader ο βετεράνος ηθοποιός έλεγε στο περιβάλλον του πως είναι η τρίτη φορά που πέφτει θύμα παραπληροφόρησης, από πηγές, ανθρώπους, που ο ίδιος εμπιστεύεται και γι αυτό άλλωστε προχώρησε και στη σχετική ανακοίνωση μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Δεν γνωρίζουμε αν όντως η τρίτη (και φαρμακερή;) φορά που ο πρόεδρος του ΣΕΗ παραπλανάται από άτομα που εμπιστεύεται, είναι όμως δεδομένα η δεύτερη σε μόλις τρία χρόνια. Τον Φεβρουάριο του 2019 είχε ανακοινώσει, και πάλι μέσα από το προφίλ του, πως είχε φύγει από τη ζωή ο ηθοποιός Χάρης Παναγιώτου, για να σπεύσει λίγα λεπτά αργότερα να ανασκευάσει λέγοντας πως «η είδηση περί θανάτου είναι ψευδής».

Λόγω θέσης, ως πρόεδρος στο Σωματείο Ηθοποιών έχει αναλάβει το «θλιβερό καθήκον» να ενημερώνει την κοινή γνώμη για συναδέλφους του που φεύγουν από τη ζωή. Ιδιαίτερα για εκείνους που βρίσκονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά στο παρελθόν είχαν αγαπηθεί από τους θεατές.

Πρόσφατα, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, με αφορμή την ψεύτικη φήμη που είχε διαδοθεί περί θανάτου του Ντίνου Καρύδη, ο ίδιος το είχε -και πάλι μέσω social media- διαψεύσει ζητώντας μάλιστα να μην αναπαράγονται ειδήσεις με «ανυπόστατα ψέματα» όπως έλεγε χαρακτηριστικά. Τότε υπήρξαν αντιδράσεις με κάποιους να καταφέρονται και εναντίον του. Χαρακτηριστική είναι μια απάντηση που είχε λάβει που έλεγε «με το που ακουσεις για θανατο δεν περνανε κλασματα δευτερολεπτου κ το ανεβαζεις στο φβ.... Μην βιαζεσαι....» με τον Σπύρο Μπιμπίλα ωστόσο να απαντά μεταξύ άλλων πως: «οφείλω να ενημερώνω αν υπαρχουν αηθεις φαρσέρ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA