Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Κόρτνεϊ και η Κιμ Καρντάσιαν, ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ο κωμικός Κέβιν Χαρτ και ο πρώην αστέρας του NBA Ντουέιν Γουέιντ έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών της Νότια Καλιφόρνια επειδή καταναλώνουν αλόγιστες ποσότητες νερού στις πολυτελείς κατοικίες τους παρά το γεγονός ότι η πολιτεία πλήττεται από έντονη ξηρασία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και οι αρχές έχουν επιβάλει αυστηρά όρια στη χρήση νερού. 

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, οι παραπάνω celebrities είναι μεταξύ των 2.000 κατοίκων των πόλεων Calabasas και Ηidden Hills βόρεια του Λος Άντζελες, οι οποίοι έλαβαν αυστηρές προειδοποιήσεις επειδή κατ’ εξακολούθηση παραβιάζουν τα προβλεπόμενα όρια και κάνουν αλόγιστη σπατάλη νερού. Με άλλα λόγια, οι εν λόγω κάτοικοι κατανάλωσαν περισσότερο από το 150% του προβλεπόμενου μηνιαίου ορίου τους για νερό τουλάχιστον τέσσερις φορές από τότε που κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ξηρασία στα τέλη του 2021, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Διαβάστε ακόμη: Claudia Schiffer: Ενθουσιασμένη από τις διακοπές της στην Ελλάδα - Την αποθεώνει στο Instagram

Αρχικά επιβάλλονται πρόστιμα, αλλά εφόσον κάποιος κάτοικος εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται, τότε εγκαθίστανται συσκευές περιορισμού της παροχής νερού στην κεντρική βάνα της κατοικίας του με αποτέλεσμα να μειώνεται δραματικά η ροή του νερού από περίπου 115 λίτρα σε σχεδόν 5 λίτρα το λεπτό, σύμφωνα με τους Times. Για να μιλήσουμε με παραδείγματα σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί η βρύση της κουζίνας να εξακολουθήσει να τρέχει κανονικά, όμως, δεν θα συνεχίσει να ισχύει το ίδιο για το τηλέφωνο ντους υψηλής πίεσης ή το σύστημα αυτόματου ποτίσματος γκαζόν.  

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, η έπαυλη του Σιλβέστερ Σταλόνε, αξίας 18 εκατομμυρίων δολαρίων στο Hidden Hills, ξεπέρασε κατά περίπου το 533% τα προβλεπόμενα όρια κατανάλωσης νερού τον Ιούνιο, ενώ τον Μάιο η κατανάλωση κινήθηκε λίγο χαμηλότερα, αλλά πάλι σε υψηλά επίπεδα.  Ο δικηγόρος του σταρ του Χόλιγουντ, Μάρτι Σίνγκερ, υποστήριξε στους Times ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν να παρουσιάσουν μια εσφαλμένη εικόνα όσον αφορά την κατανάλωση νερού στην έπαυλη του Σταλόνε, αφού διαθέτει περισσότερα από 500 ώριμα δέντρα, συμπεριλαμβανομένων αναρίθμητων οπωροφόρων δέντρων καθώς και πεύκων. Τόνισε δε ότι ο πελάτης του «αντιμετωπίζει την κατάσταση υπεύθυνα και λειτουργώντας προληπτικά, ενώ άφησε το γκαζόν σε ορισμένα σημεία να ξεραθεί».

Τώρα όσον αφορά την Κιμ Καρντάσιαν, σύμφωνα με τους Times, το σπίτι της και ένα παρακείμενο οικόπεδο φέρονται να ξεπέρασαν το προβλεπόμενο όριο τον Ιούνιο κατά περίπου 232.000 γαλόνια, δηλαδή περίπου 900.000 λίτρα, ενώ το ακίνητο 1,86 στρεμμάτων της Κόρτνεϊ Καρντάσιαν υπερέβη επίσης το όριο του Ιουνίου κατά περίπου 101.000 γαλόνια, δηλαδή περίπου 390.000 λίτρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA