Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Αυτή η νύχτα μένει», Θάνος Αλεξανδρής, βρέθηκε στο πλατό του «Τhe 2night show» το βράδυ της Τετάρτης (2/11) και μίλησε για την ομώνυμη σειρά του Alpha και τα μπουζούκια στα '80s, τη συνεργασία του με τον Γιώργο Μαρίνο στο νυχτερινό κέντρο «Μέδουσα», αλλά και τη φίλη του, Μαλβίνα Κάραλη. «Πήγα κρυφά στον Κουν και παράλληλα, ήμουν και στη Νομική. Όταν με προσέλαβε ο Μαρίνος, που τότε η Μέδουσα εθεωρείτο το Μέγαρο Μουσικής για την Αθήνα, ήταν μεγάλη τιμή, έκανα οντισιόν και με πήρε. Αλλά πώς το λέω στη μάνα μου; Τους στέλνω ένα γράμμα και τους λέω "είμαι στον Μαρίνο". Τότε, αν έλεγες στο χωριό ότι δουλεύω με τον Γιώργο Μαρίνο - αν τους έλεγες ότι ήμουν έμπορος ναρκωτικών, θα τους φαινόταν πιο light - εθεωρείτο κατάντια», είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Αλεξανδρής.

Διαβάστε ακόμη: Ελεονώρα Μελέτη: «Τρομάζω για το πόσοι ανώμαλοι κυκλοφορούν εκεί έξω»

Συμπλήρωσε πως «Για εμένα είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή καλλιτέχνης, τραγουδιστής, showman. Δεν πρόκειται να αντικατασταθεί. Αλλά τότε στην επαρχία ήταν λίγο…», ενώ δεν έκρυψε πως «Ήμουν φοιτητής όταν με πήρε ο Γιώργος Μαρίνος στη "Μέδουσα” - Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ο Μαρίνος είναι τι ζώδιο είμαι και όταν του είπα ότι είμαι Παρθένος μου είπε να φύγω γιατί είναι Δίδυμος και δεν ταιριάζαμε».

Αναφερόμενος στην τηλεοπτική σειρά «Αυτή η Νύχτα μένει» που προβάλλεται φέτος από τον Alpha ο Θάνος Αλεξανδρής είπε ότι «το σίριαλ ανταποκρίνεται κατά πολύ στο βιβλίο, αλλά δεν μπορεί να αντέξει πάνω από 100 επεισόδια ένα βιβλίο. Υπάρχει μυθοπλασία, έχουμε υπέροχους ηθοποιούς, έχει γίνει μια μεγάλη παραγωγή».  

Γυρνώντας το χρόνο πίσω στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας στα ‘80s, ο ίδιος αποκάλυψε ότι «Τη δεκαετία του '80 πήγα να δουλέψω στα μπουζούκια της επαρχίας με ποιοτικό ρεπερτόριο, αλλά έφαγα κράξιμο από τους θαμώνες. Για να καταφέρω να επιβιώσω, μου πρότειναν τα καλλιτεχνικά γραφεία της εποχής να τραγουδάω μαζί με μπαλέτο από νόστιμες γυναίκες - Κατάλαβα ότι για να επιβιώσω έπρεπε να υιοθετήσω το ρεπερτόριο των ανθρώπων της νύχτας».

Τέλος, αναφέρθηκε στην αδελφική του φίλη, Μαλβίνα Κάραλη και θυμήθηκε ένα αστείο στιγμιότυπο όταν οι δύο τους είχαν πάει στην οδό Φυλής. 

«Γνώριζα τη Μαλβίνα από όταν ήμουν 14 ετών. Ήταν η σταρ της Χαλκίδας χωρίς να ασχοληθεί ακόμα. Στα 13 της σε μία έκθεση ζωγραφικής, έκανε την Αγία Παρασκευή γυμνή και την είχαν διώξει από το σχολείο και έκτοτε ακουγόταν πολύ το όνομά της», είπε αρχικά ο Θάνος Αλεξανδρής και εξιστόρησε το ακόλουθο αστείο περιστατικό: «Έχουμε πάει στη Φυλής και την ώρα που είναι οι πελάτες να μπουν μέσα, αυτή τους απήγγειλε Καβάφη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA