Μενού
onlyfans greek creators
OnlyFans Greek Community | Liquid Creative Media Team
  • Α-
  • Α+

Κάποτε, η γενιά μου, δηλαδή οι σημερινοί άντρες που έχουν περάσει τα 35 και αγγίζουν τα 40, αναζητούσε γυμνό, με μάτια ενοχικά, στα εξώφυλλα softcore περιοδικών και στις καλτ ταινίες που έπαιζαν κανάλια όπως το Alter, μετά τα μεσάνυχτα. Το γυμνό στα 90s και στα 00s ήταν κομμάτι του lifestyle και συχνά, προϊόν υποκουλτούρας. Κορίτσια γυμνά έπαιρναν «γαργαλιστικές» πόζες στα εξώφυλλα περιοδικών ή συμμετείχαν σε ταινίες ερωτικές, συχνά με καλτ χαρακτήρα. Το κάθε κορίτσι φιγουράριζε σε μια σελίδα, ένα εξώφυλλο ή ένα καρέ μιας οθόνης, ως όνειρο ή «έπαθλο» για τα μάτια του άντρα θεατή. 

Ευτυχώς αυτά τα ήθη τείνουν προς εξαφάνιση. Ο ερωτισμός έχει ξεφύγει από τα εξώφυλλα των περιοδικών, βρίσκεται στο Reddit, στο Fansly, στο MYM, και φυσικά στο OnlyFans. Το OnlyFans είναι μια πλατφόρμα που σου επιτρέπει να δημιουργήσεις περιεχόμενο δικής σου έμπνευσης, και να το πουλήσεις μέσω συνδρομής, στους fans σου. Σίγουρα, το ερωτικό περιεχόμενο (φωτογραφίες, video, κλήσεις) είναι το πιο δημοφιλές στη συγκεκριμένη σελίδα.

Μιλήσαμε με τρεις Ελληνίδες content creators του OnlyFans και οι απαντήσεις τους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως θα διαπιστώσετε.

Ποια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσεις τη σελίδα σου στο OnlyFans;

Melody: «Μου άρεσε πάντα να δημιουργώ φωτογραφικό υλικό, σαν χόμπι, με διάφορα concepts που σκεφτόμουν. Όχι γυμνό όμως. Κάποια στιγμή άρχισα να ανεβάζω κάποιο από αυτό το υλικό σε μια άλλη πλατφόρμα, το Patreon, το οποίο άρχισε να μου φέρνει κάποιο αρχικό εισόδημα. Παράλληλα είμαι και streamer στο Twitch, οπότε είχα ήδη την οικειότητα του να εκτίθεμαι σε κόσμο.

Το OnlyFans μου ήρθε πολύ φυσικά, όταν αποφάσισα ότι μπορώ να κάνω και πιο προκλητικό ή γυμνό υλικό. Ήταν μια νέα πρόκληση και ένας πειραματισμός για εμένα, μέσα από τον οποίο μπορώ να εκφράσω άλλη μια πτυχή του εαυτού μου».

melody1

Mikaela: «Πρώτη φορά άκουσα για το OnlyFans από έναn φίλο μου ο οποίος είχε καταλάβει ότι δεn μου ταίριαζε η δουλειά γραφείου. Τότε ήμουν εργαζόμενη σε τηλεφωνικό κέντρο και ένιωθα άσχημα γιατί η δουλειά μου δεν είχε κάποια προοπτική εξέλιξης. Ωστόσο δεν είχα δώσει σημασία τότε. Όταν όμως συνεργάστηκα με τη Sirina Entertainment ως ηθοποιός ερωτικών ταινιών, διαπίστωσα ότι έχω καλή σχέση με τον φακό. Τότε αποφάσισα να δημιουργήσω δικό μου περιεχόμενο. Φαντάσου, πριν από τις ταινίες, δεν είχα καν Instagram».

 

mikaela
Mikaela - Greek OnlyFans Creators

Lollimonkey: «Για πολλά χρόνια χόρευα και έκανα ακροβατικά στην Ελλάδα. Όταν εμφανίστηκε λοιπόν η καραντίνα, είχα πάρα πολλες προτάσεις να δημιουργώ και να εκτελώ online κάμερες με θέμα τον χορό και την ευλυγισία μου μέσα από τα social media που διαθέτω, κάτι το οποίο έκανα με χαρά. Στην συνέχεια απεκτησα πάρα πολλούς φανς που με ακολουθούν ακόμα και τώρα πιστά. Ανακάλυψα τη σελίδα του OnlyFans, όπου και έκανα λογαριασμό. Ήταν μια πολύ σοφή για εμένα επιλογή».

lollimonkey
Lollimonkey - Greek OnlyFans Creators

Πιστεύεις ότι το OnlyFans είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να βγάλει κανείς γρήγορα χρήματα;

Μelody:«Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να βγάλει κάποιος χρήματα, αλλά σίγουρα δεν είναι γρήγορα χρήματα αν δεν είναι ήδη με κάποιον τρόπο λίγο γνωστός. Για να πετύχεις σε αυτό το χώρο, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός, τόσο στο OnlyFans, αλλά και στο πόσο εύκολο είναι κάποιος να βρει αισθησιακό υλικό δωρεάν online. Αυτό σημαίνει πως αν ξεκινάς από το μηδέν, πρέπει να αφιερώσεις πάρα πολύ χρόνο στο να κάνεις το προφίλ σου γνωστό.

Για να μπορέσεις να βγάλεις αρκετά χρήματα, χρειάζεται αρκετές ώρες καθημερινής δουλειάς. Προώθηση, επικοινωνία με τους συνδρομητές, φωτογραφίσεις και editing, τόσο για το ίδιο το OnlyFans, όσο και για τα social που χρησιμοποιούνται για προώθηση κλπ. Επίσης χρειάζεται να επενδύσεις κάποια χρήματα ώστε να έχεις καλή ποιότητα στο υλικό. Αυτό για κάποια μοντέλα σημαίνει εξοπλισμός, ρούχα, τοποθεσίες, για κάποια άλλα μοντέλα σημαίνει επαγγελματίες φωτογράφους, και στις δύο περιπτώσεις όμως είναι επένδυση».

Mikaela: «Το γρήγορο και εύκολο είναι σχετικές έννοιες. Το OnlyFans είναι άλλη μια πλατφόρμα όπως το YouTube, και το TikTok όπου η ταχύτητά και το μέγεθος της επιτυχίας εξαρτώνται από το μέγεθος της ενέργειάς που θα καταβάλει κάποιος. Όλοι οι content creators που ξεκίνησαν από το μηδέν χωρίς δηλαδή να είναι προηγουμένως γνωστοί από κάποιο άλλο χώρο ή μέσο δημοσιότητας, χρειάστηκαν ένα εύλογο διάστημα μέχρι να χτίσουν το κοινό τους.

Επίσης το OnlyFans, άλλα και όλες οι διαδικτυακές πλατφόρμες (συνδρομητικές ή μη) θέλουν συνεχόμενη, καθημερινή και συστηματική τροφοδοσία με περιεχόμενο για να διατηρείται σταθερό το ενδιαφέρον των ακολούθων. Επιπλέον ο χώρος του NSFW content creation στην Ελλάδα, δηλαδή το περιεχόμενο που απευθύνεται σε ενήλικες, έχει την έξης ιδιαιτερότητά: αυτοί που βγάζουν μεγάλα (τετραψήφια και πενταψήφια) ποσά το μήνα είναι δημιουργοί με περιεχόμενο με παρτενέρ.

Lollimonkey: Από το OnlyFans δεν μπορούν όλοι οι δημιουργοί να αποκτήσουν ενα καλό εισόδημα. Υπάρχουν πολλά tips που πρέπει να ακολουθήσει ο δημιουργός για να αποκτήσει γρήγορα χρήματα. Το point όμως δεν είναι τα γρήγορα χρήματα, αλλά το σταθερό καλό εισόδημα».

Θα πρότεινες σε ένα φίλο σου να ανοίξει μια δική του σελίδα στο OnlyFans;

Melody: «Δεν είναι κάτι που θα πρότεινα, καθώς το πόσο άνετος είναι κάποιος με κάτι τέτοιο είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Σίγουρα όμως θα βοηθούσα αν ζητούσε τη βοήθεια μου. Μάλιστα, γι' αυτό το λόγο, έχουμε στήσει με άλλες κοπέλες μια μικρή ομάδα, το Greek OnlyFans Creators, στο οποίο ουσιαστικά δουλεύουμε σαν ένα μικρό community για να στηρίζουμε η μία την άλλη, αλλά και νέα μοντέλα που θέλουν να μπουν στο χώρο μένοντας μακριά από πρακτορεία και μάνατζερ».

onlyfans
Melody - Greek OnlyFans Creators

Mikaela: «Ζούμε στη μετα-κόβιντ εποχή, όπου η διαδικτυακή εργασία έχει τεράστια άνθιση και προοπτική. Επιπλέον το OnlyFans δεν αφορά μονό περιεχόμενο ενήλικων (παρόλο που έγινε γνωστό εξαιτίας αυτού). Μπορεί κάποιος να ανεβάζει οποιοδήποτε περιεχόμενο, από μαθήματα μέχρι συνταγές μαγειρικής. Επομένως ναι, θα συνιστούσα σε οποιονδήποτε θέλει να στήσει μια επιχείρηση, από την οποία να βγάζει ένα «παθητικό» εισόδημά, να δώσει μια ευκαιρία σε μια συνδρομητική πλατφόρμα.

Ποια είναι η πιο παράξενη εμπειρία που έχεις ζήσει από τότε που ξεκίνησες τη σελίδα;

Melody:«Σίγουρα έχω ακούσει πάρα πολύ παράξενα πράγματα από πελάτες. Θέλω όμως το chat μου να είναι ένα safe place για αυτούς, στο οποίο μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα χωρίς να κρίνω τα φετίχ και τις φαντασιώσεις τους. Γι' αυτό και δεν θα πω λεπτομέρειες. Παρ’ όλα αυτά, το ένα πράγμα που έχω θεωρήσει ακραίο και παράξενο, είναι όταν κάποια στιγμή ένας πελάτης μου ζητούσε πράγματα με μοναδικό σκοπό να με κάνει να αισθανθώ άβολα. Δεν έχει σημασία το τι ήταν, αλλά το κίνητρο.

Έψαχνε να βρει τι θα με ενοχλούσε περισσότερο αν ζητούσε στα πλαίσια μιας παραγγελίας για video. Φυσικά δεν θα έκανα ποτέ κάτι το οποίο ξεπερνάει τα δικά μου όρια και δεν ανέχομαι σε καμία περίπτωση κακοποιητικές συμπεριφορές, οπότε αρνήθηκα να συνεχίσω τη συζήτηση».

Mikaela: «Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω παράξενη κάποια εμπειρία γιατί στο χώρο που κινούμαι πολλά πράγματά που ακούγονται φυσιολογικά στα δικά μου αυτιά σε άλλους μπορεί να μοιάζουν παράξενα και απίστευτα. Ωστόσο μπορώ να μοιραστώ το πιο ακραίο πράγμα που μου έχουν ζητήσει. Μια φορά ένας συνδρομητής μου ζήτησε να κάνουμε βιντεοκλήση και να αφοδεύω στην κάμερα μπροστά του. Όση εμπειρία και να έχεις στο χώρο, αυτό δεν περιμένεις να το ακούσεις.

Φυσικά στο επάγγελμά μου σέβομαι όλα τα φετίχ (μόνο νόμιμα και συναινετικά εννοείται) ακόμα κι αν κάποια, όπως αυτό, δεν τα καταλαβαίνω. Σε αιτήματα που δεν μπορώ να ανταποκριθώ θετικά, απαντάω με επαγγελματισμό και ενίοτε ευγενικό χιούμορ.

Lollimonkey:Λόγο το ότι είμαι open mind άνθρωπος, δεν θεωρό πλέον τίποτα παράξενο, όλα είναι θέμα γούστου και προτιμήσεων... Ας πούμε όμως ότι για το 90% των Ελλήνων η ποιο παράξενη εμπειρία μου είναι να δίνω εντολές σε αντρικό κοινό για να ντυθεί με γυναικεία ρούχα και παράλληλα να ταπεινωνω.

Τι συμβαίνει όταν αναφέρεις αυτή τη δουλειά σου δημοσίως; 

Melody: «Οι κοντινοί μου άνθρωποι με υποστηρίζουν, ίσως κάποιοι στην αρχή να ανησύχησαν λίγο για το αν είμαι ασφαλής. Πέρα όμως από τον κοντινό μου κύκλο, έχω δει και θετικές και αρνητικές αντιδράσεις, όπως και πάρα πολλή περιέργεια σχετικά με λεπτομέρειες τις δουλειάς μου».

Mikaela: «Κάποια στιγμή πρέπει να απενοχοποιηθούν το σεξ, το γυμνό σώμα και η πορνογραφία. Πράγματά που είναι απολύτως φυσιολογικά, δαιμονοποιηθηκαν από τις θρησκείες και τις κοινωνικές προκαταλήψεις, δημιουργώντας εκατομμύρια κομπλεξικών ανθρώπων με διαστρεβλωμένες αντιλήψεις και καταπιεσμένα σώματα. Κανένα επάγγελμα δεν είναι ντροπή. 

Παρ' όλα αυτά, δεν παύω να ζω σε μια κοινωνία όπως η ελληνική, που η κοινή γνώμη έχει ακόμη λίγο δρόμο μπροστά της μέχρι μπορεί ο καθένας να πει ανοιχτά ότι είναι στο χώρο της σεξεργασίας. Είναι λίγο σα να λες ότι είσαι πληρωμένος δολοφόνος. Όλοι ξέρουν ότι είσαι απαραίτητος, αλλά κανείς δεν θέλει να σε ξέρει.

Στους δικούς μου ανθρώπους λέω φυσικά ότι έχω OnlyFans, αλλά όταν με ρωτάνε άγνωστοι τι δουλειά κάνω, συνήθως λέω ψέματά, όχι από ντροπή άλλα για να αποφύγω αμήχανες ερωτήσεις».

Lollimonkey: Η δημοσιότητα σε αυτή την δουλειά επιβάλλεται, αλλιώς δεν υπάρχει ανταπόκριση. Το κοινό που με παρακολουθεί αντιδρά και θετικά και αρνητικά. Οι υποστηρικτές μου γίνονται αυτομάτως φανς μου και με ακολουθούν και με στηρίζουν σε ό,τι κάνω. Αντιθέτως, οι αρνητές είναι αυτοί που γράφουν και σχολιάζουν άσχημα και αρνητικά όλη μου την πορεία. Βέβαια, όπως ξέρουμε, τα αρνητικά σχόλια πάντα είναι μια πολύ καλή διαφήμιση για το άτομο μου».

lollymonkey
Lollymonkey - Greek OnlyFans Creators

Δείτε επίσης: 

Πόσο διήρκησε ο μεγαλύτερος χειμώνας στην Ιστορία της ανθρωπότητας

Διάσημα ζευγάρια Ελλήνων που χώρισαν ξαφνικά και αθόρυβα

Παράξενα πράγματα που υπάρχουν στο Temu - Ένα είναι το πιο αναίτιο όλων

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA