Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, της Κυριακής ο Μίλτος Τεντόγλου έβαλε ένα ακόμη μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του με τον ίδιο, όμως, τον 24χρονο αθλητή να θέτει ήδη τον επόμενο στόχο του. Με πέντε άλματα πάνω από 8,20μ. και καλύτερη επίδοση τα 8,32μ. ο Tεντόγλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Γιουτζίν των ΗΠΑ σημειώνοντας παράλληλα και την καλύτερη επίδοση Ελλήνα άλτη του μήκους καθώς μέχρι τώρα το καλύτερο πλασάρισμα ήταν εκείνο του Κώστα Κουκοδήμου το 1995 στο Γκέτεμποργκ.

Κι όμως ο... συλλέκτης μεταλλίων καθώς για μία ακόμη χρονιά ανεβαίνει στο βάθρο των νικητών, δεν ήταν ικανοποιημένος. Οχι από τη δεύτερη θέση αλλά από τον ίδιο του τον εαυτό! «Θα ήταν ντροπή να κερδίσω με 8,32μ. Καλύτερα που δεν κέρδισα. Ηθελα 8,50μ. Και να μην έπαιρνα μετάλλιο το ίδιο θα μου ήταν» είπε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα! Εδειξε για μία ακόμη φορά πως δεν τον νοιάζει η κατάληξη αλλά ο ίδιος ο αγώνας του. Η δική του παρουσία, η επίδοσή του. Ποιος δεν θυμάται άλλωστε και τα όσα δήλωνε πέρυσι, λίγο μετά την κατάκτηση του Χρυσού στους Ολυμπιακούς του Τόκιο όταν λίγο πολύ έλεγε πως δεν το άξιζε καθώς «ο Κουβανός ήταν καλύτερος σήμερα».

Η διοργάνωση στο Ορεγκον είναι παρελθόν πλέον για τον Τεντόγλου που παραδέχθηκε μεν πως: «ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το πρώτο μου είναι καλοδεχούμενο» όμως έβαλε ήδη τον επόμενο στόχο του. Και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του μοναδικού χρυσού μεταλλίου που λείπει από τη συλλογή του. «Θα προσπαθήσω του χρόνου, που η διοργάνωση θα γίνει στην Ευρώπη και τη Βουδαπέστη. Πιστεύω ότι θα είναι πιο εύκολο. Πάω τώρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Έχει φύγει η πίεση, υπάρχει λίγο πίκρα, αλλά θα προσπαθήσω να διατηρήσω τον τίτλο μου» είπε κρατώντας και πάλι τον προσωπικό του πήχη πολύ ψηλά.

Στα 24 χρόνια του ο αθλητής από τα Γρεβενά έχει ήδη κατακτήσει 12 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις όλων των ηλικιακών κατηγοριών. «Ξεχωρίζουν» φυσικά το Χρυσό στους Ολυμπιακούς του Τόκιο πριν από έναν χρόνο, το Χρυσό στο Ευρωπαϊκό του 2018 στο Βερολίνο αλλά και τα επίσης Χρυσά στο Παγκόσμιο (2022) και Ευρωπαϊκό (2019 & 2021) κλειστού στίβου. Και βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το άλμα που έκανε πέrυσι στα 8,60μ.!

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA