Ο Αρμάντ Ντουπλάντις είναι ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών στο επί κοντώ και ας μην έχει κλείσει ακόμα ούτε τα 23 χρόνια ζωής. Κάτι που απέδειξε με τον πιο αδιαπραγμάτευτο τρόπο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ορεγκον, όπου έσπασε το (δικό του) παγκόσμιο ρεκόρ, κατακτώντας για πλάκα το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ.
Ο Σουηδός υπεραθλητής, με το απίστευτο 6,21μ., έσπασε ξανά το παγκόσμιο ρεκόρ και έγινε ο πρώτος εν ενεργεία αθλητής με χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο ανοικτού και κλειστού στίβου, Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και σε Ευρωπαϊκό ανοικτού και κλειστού! Ο Ντουπλάντις έκανε… περίπατο σε ακόμα έναν τελικό και αφού εξασφάλισε με συνοπτικές διαδικασίες το χρυσό μετάλλιο, δοκίμασε να ξεπεράσει και πάλι τον εαυτό του.
Στην πρώτη του προσπάθεια στα 6,21μ., πέρασε κάτω από τον πήχη, ωστόσο στη δεύτερη πέρασε άνετα, δείχνοντας ότι μπορεί στο μέλλον να ξεπεράσει μέχρι και τα 6,30μ. αφού πέρασε τον πήχη περίπου 10 εκατοστά παραπάνω! Ετσι, ο Ντουπλάντις ξεπέρασε τον θρυλικό Σεργκέι Μπούμπκα, αφού πέρασε για 46η φορά τα 6 μέτρα και απέδειξε γιατί είναι ο καλύτερος αθλητής στην ιστορία του επί κοντώ. Το αργυρό πήγε στον Αμερικανό Νίλσεν που πέρασε με την πρώτη τα 5,94μ., ενώ ο Φιλιππινέζος Ερνεστ Ομπιένα πήρε το χάλκινο, χαρίζοντας το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της χώρας του στο άθλημα.
- Ο μεγάλος συμβιβασμός στο ΠΑΣΟΚ, το άνευ προηγουμένου σουρωτήρι στο Μαξίμου και το ξήλωμα του Νατσιού
- Χρήστος Λούλης: «Ναι, την ψώνισα πολύ όταν ήμουν μικρός»
- Η αυτοκτονία της Ελευθερίας Βιδάκη και η αόρατη απειλή της επιλόχειας κατάθλιψης
- Σοφία Δανέζη: «Με έχει φλερτάρει μικρότερος και τον κέρασα εγώ - Μπράβο για το θάρρος του»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.