Μενού
  • Α-
  • Α+

Η παρουσία της Κατερίνας Στεφανίδη στο Μόναχο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, ήταν εντυπωσιακή από όλες τις απόψεις. Από τον τρόπο που η Ελληνίδα αθλήτρια επέλεξε να κάνει την είσοδό της στο στάδιο, μέχρι φυσικά το άλμα στα 4,75μ. το οποίο δεν της χάρισε ένα ακόμη μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, εν προκειμένω το ασημένιο, αλλά μια θέση ανάμεσα στις κορυφαίες του επί κοντώ όλων των εποχών!

Διαβάστε ακόμη: Ασημένιο για την Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ με άλμα στα 4,75μ.

Η ίδια μπήκε στο στάδιο για τον τελικό του αγωνίσματός της με μία εντυπωσιακή κωλοτούμπα και... καρδούλα δείχνοντας έτσι τις διαθέσεις της για το τι θα επακολουθούσε. Η Στεφανίδη πέρασε τα 4,75 μέτρα, στην καλύτερη επίδοσή της για φέτος, άγγιξε το χρυσό, ωστόσο κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Ενα μετάλλιο που αποτελεί το 11ο προσωπικό της στις πέντε μεγάλες διοργανώσεις που και την κατατάσσει πλέον ανάμεσα στα μεγαθήριο του αθλήματος βάζοντάς το όνομά της δίπλα σε εκείνα όπως της Ισινμπάγιεβα ή της Φεοφάνοβα.

Κατερίνα Στεφανίδη: «Σαν ένα νέο ξεκίνημα για μένα»

Η αντίπαλος της Στεφανίδη, η Φιλανδή Μουρτό έκανε τον... αγώνα της ζωής της με 4,80μ. και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Η ίδια όμως χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επιτυχία της ως ένα νέο ξεκίνημα. «Πολύ χαρούμενη για τέταρτο συνεχόμενο μετάλλιο. Είναι σαν ένα νέο ξεκίνημα για μένα. Πολύ χαρούμενη γιατί ήρθα για φετινό ρεκόρ και το έκανα. Θεωρούσα μεγαλύτερη αντίπαλο τη Σλοβένα, αλλά η Φινλανδή έκανε τον αγώνα της ζωής της. Στόχος είναι το βάθρο σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το κατάφερα» είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που όταν ρωτήθηκε για το ότι αυτό είναι το τέταρτο μετάλλιό της στη διοργάνωση, σχολίασε: «Δεν ξέρω αν είναι απίστευτο. Πρέπει να πω ότι γενικότερα γίνεται καλή δουλειά στις ρίψεις και τα άλματα».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη φετινή σεζόν αλλά και την επόμενη, σχολίασε πως: «Είμαι ευχαριστημένη. Σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα πας να κάνεις το καλύτερο της σεζόν κι αυτό έκανα. Είναι πολλά μαζεμένα χρόνια και έχουμε πολλές μαζεμένες μεγάλες διοργανώσεις. Στόχος μου είναι να μην πονάω. Ηταν η σωστή χρονιά να κάνω ένα βήμα πίσω. Σωματικά δεν είμαι και τόσο πίσω πλέον. Πετύχαμε τον στόχο μας και δεν είχα τραυματισμό. Φέτος έχω άλλους δύο αγώνες και του χρόνου θα κάνω και κλειστό γιατί έχει το Παγκόσμιο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA