Μενού
  • Α-
  • Α+

Θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών βρέθηκε ο Κώστας Γκελαούζος. Ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος, ο 4 φορές πρωταθλητής Ελλάδας (2017-2021) και κάτοχος του ρεκόρ του Μαραθωνίου της Αθήνας, που φέτος δεν κέρδισε τον αγώνα, μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έχει πάρει παράνομες ουσίες. Για το θέμα δεν υπάρχει ακόμη ανακοίνωση από τον ΕΟΚΑΝ αλλά και τον ΣΕΓΑΣ, ωστόσο η είδηση είναι απολύτως επιβεβαιωμένη. Ο έλεγχος φέρεται να έγινε στη διάρκεια προετοιμασίας που ακολούθησε ο τέσσερις φορές πανελληνιονίκης του μαραθωνίου, εκτός συνόρων και τα αποτελέσματα έχουν κοινοποιηθεί τόσο στον ίδιο όσο και στην ομοσπονδία κλασσικού αθλητισμού.

Διαβάστε ακόμη: Τσιτσιπάς κατά σύγχρονου φεμινισμού: «Εχει μετατραπεί σε λατρεία οργής, επιδιώκει να υποτιμήσει τους άνδρες»

Ο Γκελαούζος έχει το δικαίωμα να ζητήσει εξέταση του δεύτερου δείγματος (ουσιαστικά πρόκειται για το δείγμα που έδωσε στον ξαφνικό έλεγχο του ΕΟΚΑΝ, το οποίο χωρίζεται σε δύο μπουκαλάκια, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα δεύτερης εξέτασης) με τη σχετική προθεσμία να εκπνέει στις 15 Δεκεμβρίου.

Δηλώνει άγνοια ο αθλητής 

Ο ίδιος, σε βίντεο που δημοσίευσε αναφέρει:  «Καλησπέρα σε όλους. Φτιάχνω αυτό το βιντεάκι γιατί μου έστειλαν κάτι για ένα δημοσίευμα που γράφει κάτι για εμένα. Παιδιά, εγώ κάνω κανονικά την προπόνησή μου, κατεβαίνω τώρα σκεφτείτε από το βουνό. Είναι όλα καλά, όλα καλά δεν ασχολούμαι». O Κώστας Γκελαούζος γεννήθηκε το 1990 στην Άμφισσα και έχει ταυτίσει το όνομά του με τον Μαραθώνιο της Αθήνας ενώ έχει σημαντικές διακρίσεις σε Μαραθωνίους άλλων πόλεων. 

https://streamable.com/ksfm0h

O Κώστας Γκελαούζος γεννήθηκε το 1990 στην Άμφισσα και έχει ταυτίσει το όνομά του με τον Μαραθώνιο της Αθήνας ενώ έχει σημαντικές διακρίσεις σε Μαραθωνίους άλλων πόλεων. Ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος τερμάτισε φέτος στη δεύτερη θέση στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας πίσω από τον Πιτσώλη. Στις 6 Δεκεμβρίου 2020, στον Διεθνή Μαραθώνιο της Βαλένθια, πέτυχε τον 6ο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών στην Ελλάδα, με χρόνο 2:14:44.

Στις 14 Νοεμβρίου 2021 και με χρόνο 2:16:49, πέτυχε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών που έχει γίνει από Έλληνα δρομέα στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 σημείωσε εκ νέου ατομικό ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA