Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη θρυλική ταινία του 1992, η Στόουν υποδύεται μια συγγραφέα που προσπαθεί να αποπλανήσει έναν αστυνομικό, που τον υποδύεται ο Μάικλ Ντάγκλας, κατά τη διάρκεια μιας διάσημης σκηνής ανάκρισης.

Η ταινία οδήγησε τη Στόουν στην καθιέρωση ως μια από τις πιο σέξι ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Ωστόσο, ελάχιστες εβδομάδες προτού πρωταγωνιστήσει στην εν λόγω ταινία, η ηθοποιός είχε ακούσει ότι δεν επρόκειτο να σταδιοδρομήσει στον χώρο λόγω της ... εμφάνισής της.

Γράφοντας στην αυτοβιογραφία της, η 63χερονη θυμάται: «Ο τότε μάνατζέρ μου μού είχε πει πως κανένας δεν θα προσλάμβανε επειδή όλοι έλεγαν πως δεν ήμουν σέξι. Εννοούσαν ότι δεν είμαι, όπως έλεγαν εκείνη την εποχή στο Χόλιγουντ, αρκετά ωραία για να με πηδήξουν», συμπλήρωσε. Σε απόσπασμα του βιβλίου της, που εξασφάλισε το Vanity Fair, η Στόουν λέει ότι ήταν ντροπαλή και εσωστρεφής και πως ο μάνατζέρ της την παρότρυνε να «αγκαλιάσει» τη σεξουαλικότητά της εάν ήθελε μεγάλους ρόλους. 

«Έξι εβδομάδες αργότερα πήρα τον ρόλο στο «Βασικό Ένστικτο»».

Ο Μάικλ Ντάγκλας είχε συμφωνήσει να δώσει στη Σάρον Στόουν την ευκαιρία για μια οντισιόν αφού 12 ηθοποιοί είχαν απορρίψει τον ρόλο.

«Ήμουν ένα τίποτα σε σύγκριση με αυτόν, και αυτή ήταν μια τόσο επικίνδυνη ταινία», γράφει.

Οι δύο ηθοποιοί παρέμειναν φίλοι από τη συνάντησή τους στις αρχές της δεκαετίας του ' 90.

«Με δίδαξε τόσα πολλά», γράφει εκείνη. «Υπήρξε μεγάλος υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον θαυμάζω τόσο πολύ. Δεν φοβάται να παίξει τον «κακό». Λέει ότι είναι ο καλύτερος ρόλος που μπορεί να σου τύχει.»

Πηγή: Daily Star

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA