Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί όλος ο πλανήτης να τον αποθεώνει για τα μπασκετικά του επιτεύγματα, αλλά και για τα εμπόδια ζωής που ξεπέρασε, όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε, άθελα του, το κλειδί που ξεκλείδωσε την πόρτα σε διεθνείς παραγωγές ώστε να επιλέξουν την Ελλάδα για να κάνουν γυρίσματα.

Η δική του φιγούρα, αλλά και η αναγνώριση των Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον ως Έλληνες πολίτες, έστρεψαν το βλέμμα μεγάλων στούντιο στην Ελλάδα και δη σε περιοχές εκτός της Αττικής, κυρίως Πελοπόννησο και νησιά.

Μόλις πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστή η άφιξη στη χώρα μας τον Ιούνιο του Ντάνιελ Κρεγκ για τα γυρίσματα του sequel της ταινίας Knives Out. Πρόκειται για μια ταινία που κέρδισε κοινό και κριτικούς, βρέθηκε πέρσι στα Όσκαρ και ανάγκασε το Netflix να αγοράσει τα δικαιώματα της από τον δημιουργό Ράιαν Τζόνσον για 450 εκατομμύρια δολάρια.

Παρέλαση βραβευμένων και παγκοσμίως γνωστών ηθοποιών το 2021

Εκτός από το sequel του Knives Out, στην Ελλάδα θα γυριστεί και η τρίτη σεζόν της σειράς της Amazon «Tom Clancy's Jack Ryan», όπου πρωταγωνιστεί ο Τζον Κραζίνσκι, ηθοποιός και δημιουργός του εξαίρετου horror «A Quiet Place». Η σειρά θα γυριστεί σε Αττική και Κυκλάδες.

Ένα εξίσου σπουδαίο όνομα του παγκόσμιου σινεμά που θα βρεθεί στις Κυκλάδες είναι η Ιζαμπέλ Ιπέρ, για την ταινία «Cyclades» του Μαρκ Φιτουσί. Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ επίσης θα φέρει στην Ελλάδα τον Μαντς Μίκελσεν για τα γυρίσματα μιας ατιτλοφόρητης ταινίας επιστημονικής φαντασίας που έχει γράψει το σενάριο της.

Από αυτόν τον χορό δε θα μπορούσε να λείπει η Νία Βαρντάλος, που θα γυρίσει και την τρίτη ταινία του «Γάμος αλά ελληνικά» στην Ελλάδα, με τους Χανκς-Γουίλσον να έχουν αναλάβει την παραγωγή, ενώ και το Greek Freak θα γυριστεί μεταξύ άλλων σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. 

Όλες αυτές οι παραγωγές εκτιμάται πως θα προσφέρουν άμεσο κέρδος 90 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, Πάνος Κουάνης σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, πρόκειται για πάνω από 100 τοποθεσίες που θα χρησιμοποιηθούν για γυρίσματα, με όλο το 2021 να είναι κλεισμένο από 15-18 ξένες παραγωγές, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη τα bookings για το 2022. Είναι τέτοια η ζήτηση μάλιστα που τα σωματεία των τεχνικών δεν έχουν ανθρώπους να διαθέσουν για τόσες αιτήσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA