Μενού
  • Α-
  • Α+

Αν μας έλεγε ποτέ κανείς ότι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα σκηνοθετήσει κινηματογραφικό μιούζικαλ και μπορεί να αποτελέσει αυτό μια από τις ιστορικότερες ταινίες του, θα του λέγαμε ότι δεν πρέπει να είναι και πολύ καλά για να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο. Στην πορεία βέβαια θα αποδεικνυόταν πως μια χαρά θα έστεκε, γιατί όντως ο Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί μιούζικαλ και μάλιστα όχι όποιο κι όποιο, αλλά το West Side Story.

Πρόκειται για ένα θρυλικό μιούζικαλ που ξεκίνησε ως θεατρικό στο Broadway το 1957. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε κινηματογραφικά το 1960 και κατάφερε να πάρει 10 Όσκαρ στην απονομή του 1961 απέναντι σε ταινίες όπως το The Hustler, Η Δίκη Της Νυρεμβέργης και Πρωινό στου Tiffany. Από τότε έγιναν πάνω από 100 θεατρικές παραστάσεις ανά τον κόσμο βασισμένες στην ιστορία της ταινίας του Τζερόμ Ρόμπιντς και Ρόμπερτ Γουάιζ και φτάνουμε πια στο 2021, 60 χρόνια μετά, που ένα τέτοιο brand έχει ακόμα τη δύναμη να προσελκύει και να γοητεύει.

Το πρώτο trailer της ταινίας που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον ερχόμενο Δεκέμβριο, δημοσιεύτηκε λίγες ώρες μετά την απονομή των Όσκαρ και εκεί βλέπουμε πως η ιστορία θα εξελιχθεί ξανά στην εποχή γύρω από το 1960, με τη διαμάχη ανάμεσα σε δύο οικογένειες μαφιόζων να εγκλωβίζει δύο ερωτευμένους έφηβους. 

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Άνσελ Έγκορτ (Baby Driver) και Μάντι Ζίγκλερ, ενώ μέρος του καστ είναι η Ρίτα Μορένο, η οποία είχε υποδυθεί την Ανίτα στην πρωτότυπη ταινία και τώρα στα 90 της θα υποδυθεί τη Βαλεντίνα. 

Το West Side Story θέλει να γίνει μια από τις ταινίες των επόμενων Όσκαρ και να πάρει βραβεία, κάτι που αν συμβεί θα είναι από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις ταινιών που βραβεύονται τα remake τους.

Να σημειωθεί πως η ταινία είναι έτοιμη από τις αρχές του 2020 και είχε προγραμματιστεί να βγει λίγους μήνες αργότερα, όμως η πανδημία την ανέβαλλε αρκετές φορές για να φτάσουμε δύο χρόνια μετά που θα κυκλοφορήσει από την 20th Century Fox.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA