Μενού
  • Α-
  • Α+

Εδώ μιλάμε για ρεκόρ! Ούτε μία ούτε δύο, ούτε πέντε, αλλά 18 ξένες παραγωγές αναμένεται να γυριστούν στην Ελλάδα το 2021 (κάποιες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα). Οι Αθηναίοι - και όχι μόνο - ας μην εκπλαγούν αν δουν πλάι τους να λάμπουν αστερία του Χόλιγουντ αυτό το καλοκαίρι, περισσότερα από όσα στο χλιδάτο «Chateau Marmont» του Λος Άντζελες,  κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από την απονομή των Όσκαρ... 

Διαβάστε ακόμα: Αντετοκούνμπο: Ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας για τον «Greek Freak»

Τι προσελκύει το «Χόλιγουντ» στην Ελλάδα; Ελκυστικές εκπτώσεις φόρου, μαγικό κλίμα που παρέχει πολλές ώρες φωτός, όπως επίσης η ποικιλία των εξωτικών τοποθεσιών της χώρας μας είναι πόλος έλξης για τους σκηνοθέτες.  Ακόμη και η νεοκλασική αρχιτεκτονική, το άρωμα αρχαίου πολιτισμού που πλανιέται στην ατμόσφαιρα μαγνητίζουν τους παραγωγούς. Ενετικά κάστρα, βυζαντινά και οθωμανικά απομεινάρια συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.

Με το που άρθηκαν λοιπόν τα μέτρα για τον κορονοϊό μπήκαν μπροστά οι κινηματογραφικές μηχανές κι άρχισαν τα γυρίσματα. Κλακέτα, σκηνή 1ή, πάμε! Σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, οπερατέρ, πρωταγωνιστές και διαβάτες - θεατές που αν δεν σταθούν να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα δεν ικανοποιείται η περιέργειά τους, επί ποδός.

Πάμε να δούμε λοιπόν τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τι θα συνεχίσει νσ συμβαίνει μέχρι τα πρωτοβρόχια…

Knives Out και ο «Τζέιμς Μποντ» στην Αθήνα

Οι Viggo Mortensen, η Lea Seydoux, η Kristen Stewart, ο Daniel Craig η Kate Hudson είναι μόνο τέσσερις από τους διάσημους ηθοποιούς που θα επισκεφτούν επαγγελματικά τη χώρα μας. Daniel Craig και Kate Hudson θα έχουν ρόλους πρωταγωνιστικούς στην ταινία «Knives Out», που σύντομα θα αρχίσει γυρίσματα στην Ελλάδα. Το σενάριο της ταινίας περιγράφει  μια μυστηριώδη δολοφονία που καλείται να διαλευκάνει ένας προβληματικός ντετέκτιβ, ο Daniel Craig. Στο καστ της ταινίας συμπεριλαμβάνονται οι: Edward Norton, Leslie Odom Jr., Kathryn Hahn και Janelle Monáe.

Ο «Greek Freak» ξαναγυρίζει 

https://www.youtube.com/watch?v=eLN5kB_DX08

Χόλιγουντ θυμίζει ήδη (λέμε τώρα...) το κέντρο της Αθήνας, το Σύνταγμα και το Μοναστηράκι, όπου πραγματοποιούνται εδώ και μέρες τα γυρίσματα της ταινίας που καταπιάνεται με τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η ταινία παραγωγής Disney έχει τίτλο «Greek Freak» και θα παρουσιάσει τα δύσκολα παιδικά χρόνια του έλληνα καλαθοσφαιριστή, τη γνωριμία του με το μπάσκετ. Ακολουθεί τα βήματά του, στους δρόμους της Αθήνας, στα Σεπόλια, στο γήπεδο μπάσκετ του Τρίτωνα και στο κλειστό του Ζωγράφου, μέχρι την απογείωσή και την μαγική πορεία του στον λαμπερό κόσμο του ΝΒΑ. Ο ηθοποιός Ούτσε Ογκάντα θα υποδυθεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πλάι του η ηθοποιός Γιετίντ Μπαντάκι στον ρόλο της μητέρας του Γιάννη, Βερόνικα και ο Ντάγιο Οκενιγί, που θα υποδυθεί τον πατέρα του αθλητή, Τσαρλς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα έχει το ρόλο του executive producer. Η ταινία για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα συνεχίσει τα γυρίσματά της έως τις 18 Ιουνίου. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Νιγηριανός Ακίν Ομοτόσο.

Και ο Κρόνενμπεργκ υπό τον ήλιο της Ελλάδας

Ο διάσημος σκηνοθέτης της «Μύγας» Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ ήδη τακτοποιεί τις αποσκευές του και τσεκάρει τα εισιτήρια του για την Ελλάδα. Ο καναδός σκηνοθέτης θα ηγείται επί περίπου ένα μήνα των γυρισμάτων της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Εγκλήματα του μέλλοντος» (Crimes of the Future). Η ταινία του Κρόνενμπεργκ έχει τον ίδιο τίτλο με την ταινία του, επίσης επιστημονικής φαντασίας του 1970, η οποία είχε θέμα της έναν γιατρό δερματολόγο τον Antoine Rouge που εξαφανίζεται μετά από μια καταστροφική ασθένεια που προκαλείται από καλλυντικά προϊόντα. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια θα είναι η συγγένεια της νέας με την παλιά ταινία του καναδού σκηνοθέτη, εκτός από τον τίτλο. Τα γυρίσματα θα αρχίσουν στις 2 Αυγούστου και προβλέπεται να διαρκέσουν έως τις 10 Σεπτεμβρίου, κυρίως γύρω από την Αθήνα και στο λιμάνι του Πειραιά. Στην ταινία θα πρωταγωνιστούν οι Viggo Mortensen, Lea Seydoux, Kristen Stewart και Scott Speedman

Ο πρωταγωνιστής Viggo Mortensen περιέγραψε την ταινία ως «επιστροφή στις ταινίες τρόμου, τις ρίζες του σκηνοθέτη, ενώ θα έχει χρώμα μιας ταινίας noir». 

Δεν είναι ο Ryan, o Jack Ryan είναι

Επίσης το συνεργείο για τα γυρίσματα του τρίτου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς δράσης «Jack Ryan» ετοιμάζει αποσκευές για την Αθήνα. Η σειρά προβάλλεται στο «Amazon» και πρωταγωνιστεί ο Τζον Κραζίνσκι (σύζυγος της Έμιλ Μπλαντ, κυρίως…) στον ρόλο του μυστικού πράκτορα της CIA.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA