Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, 24 χρόνια από τον θάνατο της, εξακολουθεί να αποτελεί ενδιαφέρον θέμα για ταινία ή σειρά, με λεπτομέρειες από τη ζωή της που συνεχώς γίνονται γνωστές. Μετά τη νέα ταινία, Spencer, που βρίσκεται στα σκαριά και θα κυκλοφορήσει το 2021, το βρετανικό κανάλι ITV ανακοίνωσε με τη σειρά του, ακόμα δύο πρότζεκτ, μία ταινία μικρού μήκους και μία σειρά ντοκιμαντέρ.

Διαβάστε ακόμη: Spencer: Η Κρίστεν Στιούαρτ ως πριγκίπισα Νταϊάνα σε νέα βιογραφική ταινία

Η ταινία με τίτλο Diana, παραγωγής της 72 Films, αξιοποιεί μαρτυρίες που δεν έχουν ξανακουστεί, σπάνια αρχεία, φωτογραφίες και επιστολές για να παρουσιάσει το ταξίδι της Νταϊάνα από την εφηβεία έως τα χρόνια που έγινε σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου της Ουαλίας. Στη σκηνοθεσία θα βρίσκεται η Τζέμα Τσίσνλαλ, η οποία θα εμβαθύνει και στο ποια ήταν η Νταϊάνα πίσω από τις κάμερες, καθώς και στην προσωπική της ζωή. Παραγωγή της ταινίας θα είναι οι Μαρκ Ράφαελ και Ντέιβιντ Γκλόβερ.

«Υπάρχει κάτι λίγο μαγικό σε ό,τι αφορά την πριγκίπισσα Νταϊάνα - και παρά τις δυσκολίες στην προσωπική της ζωή, κατάφερε να χρησιμοποιήσει την επαφή της με ανθρώπους για να κάνει το καλό. Τα 60α γενέθλιά της είναι ο κατάλληλος χρόνος να επανεξεταστούν η ζωή της και η κληρονομιά της και να ερευνηθεί πώς από σχετικά άγνωστη έφηβη στο πιο θλιμμένο άτομο που έζησε ποτέ» δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκλόβερ.

Όσον αφορά τη σειρά, τιτλοφορείται ως Diana's Decades και σε κάθε επεισόδιο διάρκεια 60 λεπτών, θα αναδεικνεύει την βαθιά κοινωνική αλλαγή, σε διαφορετικές εποχές της ζωής, που ενέπνευσε η πριγκίπισσα της Ουαλίας. Στη σκηνοθεσία θα βρίσκεται ο Νικ Έιντζελ με τον Τζιμ Μπόγιερς παραγωγό και την Τερίζα Γουάτκινς εκτελεστική παραγωγό.

«Αυτή είναι η ιστορία της Νταϊάνα, αλλά είναι επίσης δική μας ιστορία μας, και πώς μας έχει επηρεάσει η ζωή της, ακόμη και με τρόπους που δεν γνωρίζουμε πλήρως. Και αναζητήσαμε ανθρώπους που ήταν εκεί εκείνη την εποχή για να μπορέσουμε να προσφέρουμε νέα εικόνα για τη ζωή και τα χρόνια της Νταϊάνα, της πριγκίπισσας της Ουαλίας» δήλωσε η Γουάτκινς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA