Μενού
  • Α-
  • Α+

Ηταν 18 Αυγούστου του 2017 όταν «έφυγε» ξαφνικά η Ζωή Λάσκαρη, μια από τις δημοφιλέστερες ηθοποιούς. Η Φίνος Φιλμ με αφορμή τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατό της, ετοίμασε ένα μοναδικό βίντεο - αφιέρωμα, στο οποίο συγκέντρωσε σκηνές από τις μεγάλες επιτυχίες της.

Διαβάστε ακόμηΗ δημοφιλής ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη φεύγει ξαφνικά από τη ζωή μια μέρα σαν σήμερα 18 Αυγούστου – Τα δύσκολα παιδικά της χρόνια και η λαμπερή τροχιά της 

Στη λεζάντα του βίντεο αναφέρονται τα εξής: «Με μια μοναδική αύρα γοητείας, η Ζωή Λάσκαρη ήταν μια ατόφια σταρ, ένα θεότρελο crazy girl, μια σπουδαία καλλιτέχνης που δεν φοβήθηκε ποτέ να πάρει ρίσκα. Αγαπημένο «παιδί» της Φίνος Φιλμ και μούσα του Γιάννη Δαλιανίδη, ερμήνευσε σπουδαίους ρόλους, καθιέρωσε την αντισυμβατική της περσόνα και κέρδισε το χειροκρότημα που της άξιζε. Έφυγε σαν σήμερα πριν τέσσερα χρόνια (πότε πέρασαν;) και την θυμόμαστε μέσα από στιγμές της στις ταινίες «Ένα Κορίτσι για Δύο», «Εγωισμός» και «Αγάπη για Πάντα».

Δείτε το βίντεο - αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ για τη Ζωή Λάσκαρη

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=384&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FFinosFilm%2Fvideos%2F415882219843537%2F&show_text=false&width=560&t=0

Το αποκλειστικό συμβόλαιο με την Φίνος Φιλμ

Ο τίτλος της Σταρ Ελλάς αλλά και η κοινή καταγωγή της Ζωής Λάσκαρη με τον Γιάννη Δαλιανίδη ήταν η αφορμή ώστε ο τελευταίος να την επιλέξει για πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ο Κατήφορος» το 1961 σε ηλικία μόλις 17 ετών. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας έκανε την Λάσκαρη μία από τις μεγαλύτερες σταρ της εποχής και μόνιμη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου, υπογράφoντας αποκλειστικό συμβόλαιο με τη σημαντικότερη ελληνική εταιρία παραγωγής, τη Φίνος Φιλμ. Από τότε πρωταγωνίστησε σε πολύ μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και στα περισσότερα είδη ταινιών της εποχής (κωμωδία, κοινωνικό δράμα, μιούζικαλ) κατά την χρυσή περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου. Ο Φιλοποίμην Φίνος επέλεξε να μην κρατήσει το πραγματικό της επίθετο, προκειμένου να μη γίνεται σύγχυση με την πρώτη της εξαδέλφη Ζωή Κουρούκλη, η οποία ήταν ήδη γνωστή τραγουδίστρια. Το επίθετο Λάσκαρη επέλεξε ο Γιάννης Δαλιανίδης από την ονομασία ενός Ιταλού. Στα τέλη της δεκαετίας του '60 θεωρήθηκε -μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη- μια από τις εμπορικότερες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA