Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ταινία House of Gucci σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 26 Νοεμβρίου και ήδη έχει καταφέρει να γίνει αντικείμενο συζητήσεων. Το υπέροχο καστ της, το οποίο αποτελείται από τους Άνταμ Ντράιβερ, Τζάρεντ Λέτο, Αλ Πατσίνο, Σάλμα Χάγιεκ, Τζέρεμι Άιρονς, καθώς φυσικά και τη Lady Gaga, έχει ανεβάσει τον πήχη των απαιτήσεων, με το κοινό να ανυπομονεί να την παρακολουθήσει στη μεγάλη οθόνη.

Διαβάστε ακόμη: Lady Gaga: Ποζάρει γυμνή για τη Vogue πριν την πρεμιέρα του House of Gucci

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα θρίλερ βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, περιγράφοντας λεπτομερώς τη δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι και την πτώση της πανίσχυρης οικογένειας. Η Lady Gaga υποδύεται την Πατρίτσια Ρετζιάνι, πρώην σύζυγο του Μαουρίτσιο, η οποία καταδικάστηκε για την οργάνωση της δολοφονίας του, αφού την εγκατέλειψε για μια νεότερη γυναίκα.

Πατρίτσια Ρετζιάνι, η γυναίκα που «κατέστρεψε» τους Gucci

https://www.instagram.com/p/CR895r0nw-H/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Πατρίτσια, την οποία υποδύεται η Lady Gaga στο House of Gucci, δεν μεγάλωσε στην υψηλή κοινωνία και δεν γνώρισε ποτέ τον βιολογικό της πατέρα. Στα 12 της, η μητέρα της παντρεύτηκε έναν πλούσιο Ιταλό επιχειρηματία, τον Φερδινάντο Ρετζιάνι, ο οποίος υιοθέτησε την Πατρίτσια. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70, ούσα καλεσμένη σε ένα πάρτι, γνώρισε τον Μαουρίτσιο και κάπως έτσι άρχισε το μεταξύ τους ειδύλλιο, το οποίο δύο χρόνια αργότερα εξελίχθηκε σε γάμο. Αν και οι γονείς του Gucci δεν ενέκριναν την Πατρίτσια για νύφη τους, εκείνη μπήκε στην οικογένεια και απόλαυσε όλο τον πλούτο, που τη συνόδευε. Κάπως έτσι άρχισε να γίνεται γνωστή ως Lady Gucci.

Ποτέ της δεν έκρυψε την αγάπη της για το χρήμα. Μάλιστα ακόμη και δημόσια είχε πει πως «είναι καλύτερο να κλαις μέσα σε μία Ρολς-Ρόις, παρά να είσαι χαρούμενος σε ένα ποδήλατο». Mαζί με τον Μαουρίτσιο απέκτησαν δύο κόρες κι ενώ όλα έδειχναν ότι περνούσαν μια όμορφη ζωή, μια μέρα ο Gucci έφυγε από το σπίτι και δεν γύρισε ποτέ. Χρησιμοποίησε ως δικαιολογία ότι θα πάει σε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι, αλλά η αλήθεια ήταν πως παράτησε την Πατρίτσια για μία αρκετά νεότερη σύντροφο.

Το 1991 βγήκε και επίσημα το διαζύγιό τους, ενώ ένα χρόνο αργότερα η Ρετζιάνι είδε τον κόσμο της να καταρρέει, όταν διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, με τους γιατρούς όμως να καταφέρνουν να της τον αφαιρέσουν. Το 1993 δέχθηκε ένα ακόμη πλήγμα, όταν είδε τον Μαουρίτσιο να πουλάει όλο το μερίδιό του στην Gucci για περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια. Μια κίνηση που πραγματικά την εξόργισε.

https://www.instagram.com/p/CVlFtUXs9hq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κάπως έτσι φτάνουμε στις 27 Μαρτίου του 1995, την ημέρα που ο Μαουρίτσιο δολοφονείται έξω από το γραφείο του. Ο άνδρας που πάτησε τη σκανδάλη ήταν ένας πληρωμένος δολοφόνος από την Πατρίτσια Ρετζιάνι, η οποία θεωρήθηκε ως η βασική ύποπτη από την πρώτη κιόλας στιγμή. Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια κρατούσε ημερολόγιο και την ημέρα του θανάτου του Μαουρίτσιο είχε γράψει μόνο μία λέξη στη σελίδα της, και μάλιστα ελληνική, «paradeisos». Τον Ιανουάριο του 1996 συνελήφθη, ενώ ένα χρόνο αργότερα κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο για την οργάνωση της δολοφονίας του πρώην συζύγου της και τελευταίου κληρονόμου του οίκου Gucci.

Το δικαστήριο την καταδίκασε σε 29 χρόνια φυλάκισης, όμως, μετά από απαίτηση των παιδιών της, αλλά και εξαιτίας της καλής της διαγωγής, η ποινή μειώθηκε στα 18 χρόνια. Η Πατρίτσια Ρετζιάνι όσο καιρό βρισκόταν στη φυλακή απέκτησε το ψευδώνυμο «μαύρη χήρα», πριν αποφυλακιστεί το 2016. Σήμερα στα 73 της χρόνια είναι ελεύθερη και πολυεκατομμυριούχος, μιας και μετά το διαζύγιό της με τον Μαουρίσιο πήρε αρκετά χρήματα από διατροφή (εισέπραττε περίπου 1.5 εκατ. δολάρια το χρόνο όταν χώρισαν).

Το House of Gucci είναι γυρισμένο στην Ευρώπη και σηματοδοτεί την πρώτη ταινία της Lady Gaga μετά από το «A Star Is Born». Αναμένουμε με αγωνία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA