Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο 83χρονος Πολ Βερχόφεν, ο δημιουργός της θρυλικής ταινίας των '90s «Βασικό Ένστικτο» με τη μοναδική Σάρον Στόουν, επιστρέφει με μια γαλλόφωνη ταινία, τη «Μπενεντέτα», με πρωταγωνίστρια την 29χρονη Ελληνίδα ηθοποιό, Δάφνη Πατακιά, η οποία δεν αποκλείεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο σάλο χάρη στο τολμηρό σενάριο και τις προκλητικές σκηνές της.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί υποδύθηκαν τους ερωτευμένους πάνω στη σκηνή των Όσκαρ, Μπράντλεϊ Κούπερ και Lady Gaga

Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία που έλαβε χώρα σε μοναστήρι της Τοσκάνης, η νεαρή ηθοποιός Δάφνη Πατακιά υποδύεται μια αρχάρια μοναχή, τη Μπαρτολομέα, η οποία μπλέκεται σε μια απαγορευμένη ομοφυλοφιλική σχέση με μια καλόγρια, τη Μπενεντέτα Καρλίνι, η οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση.

«Το να σκανδαλίζεις είναι δικαίωμα. Το να σκανδαλίζεσαι είναι απόλαυση. Και όσοι αρνούνται να σκανδαλιστούν, δεν είναι παρά ηθικολόγοι», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Πολ Bερχόφεν, ο οποίος έχει βάλει στόχο με την «Μπενεντέτα» να σκανδαλίσει για ακόμα μία φορά κοινό και κριτικούς. 

Σε συνέντευξή της στο «Αθηνόραμα», η Δάφνη Πατακιά μίλησε για το πώς προέκυψε ο ρόλος στην ταινία και για τα ραντεβού με τον Ολλανδό σκηνοθέτη:

«Η αρχή ήταν συνηθισμένη, καθώς έγινε ένα απλό πρώτο δοκιμαστικό όπου είχαμε μια σύντομη συνάντηση. Αλλά επειδή, όπως θα μάθαινα και αργότερα, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος παίρνει γρήγορα αποφάσεις, δεν πέρασε πολύς καιρός και με φώναξαν για δεύτερη φορά. Το ραντεβού θα γινόταν στο Παρίσι το αμέσως επόμενο πρωινό, όμως, τότε βρισκόμουν στο φεστιβάλ Βερολίνου, έτσι είχα ελάχιστες ώρες να διαβάσω το σενάριο και να προετοιμαστώ κατάλληλα. Φυσικά, δεν τους είπα ότι υπήρχε πρόβλημα με τη συνάντηση και ύστερα από ένα αγωνιώδες ξενύχτι τα κατάφερα. Από κοντά πια, συζητήσαμε αναλυτικά για την ταινία όπως, επίσης, το πώς ακριβώς θα γυρίζονταν όσες σκηνές απεικόνιζαν γυμνό».

Διευκρίνισε δε πως δεν είχε απλά πάρει μια εικόνα, αλλά ήξερε - από πριν καν πει επίσημα το «ναι» - με κάθε λεπτομέρεια το πώς θα γυρίζονταν οι τολμηρές ερωτικές σκηνές:

«Μου έδειξε με εικόνες (σ.σ.: storyboards) όλα τα πλάνα. Έτσι είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω ακριβώς πώς θα έδειχναν, αλλά και πού θα ήταν η κάμερα, ποια θα ήταν η δική μου θέση κ.ο.κ. Όταν πια είχαμε συζητήσει τα πάντα, μου έκανε πρόταση να συνεργαστούμε. Θα αποδεχόμουν ακόμα και εάν δε μου είχε δείξει τα storyboards,  διότι έχω δει πολλές από τις ταινίες του και ξέρω πως δεν χειρίζεται ηδονοβλεπτικά τις ερωτικές σκηνές. Το βλέμμα που υιοθετεί ο Βερχόφεν είναι πάντα εκείνο των χαρακτήρων, οπότε όσα συμβαίνουν βιώνονται μέσα από τα μάτια τους».

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA