Μενού
  • Α-
  • Α+

Οποιος ελπίζει για μια συνέχεια του «Dumbo» δια χειρός Τιμ Μπάρτον δεν πρέπει να είναι αισιόδοξος... Μιλώντας στο Φεστιβάλ Lumière στη Λυών μετά την παραλαβή του Prix Lumière, ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι η ταινία του 2019 πιθανότατα σήμανε το τέλος της μακροχρόνιας δημιουργικής σχέσης του με την Disney. Ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα ως animator στη Disney πριν τον προσλάβει η Warner Bros για να κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σε ζωντανή δράση στο "Pee-Wee's Big Adventure". Επέστρεψε για να δουλέψει με την Disney σε ταινίες όπως «Ed Wood», «The Nightmare Before Christmas», «Alice in Wonderland», «Frankenweenie» και πιο πρόσφατα, «Dumbo».

Διαβάστε ακόμη: The Crown: Νέες αποκαλύψεις για την 5η σεζόν - Το ερωτικό τηλεφώνημα Καρόλου-Καμίλας και η οργή στο Μπάκιγχαμ

Ο Μπάρτον πιστεύει ότι το τοπίο της διασκέδασης έχει μετατοπιστεί σε σημείο που δεν έχει πλέον νόημα να συνεργάζεται με τον γίγαντα της διασκέδασης. Εξήγησε ότι η εμπειρία του στο «Dumbo» τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι η Disney είχε γίνει πολύ μεγάλη γι' αυτόν, αποκαλώντας μάλιστα την εταιρεία … ένα «μεγάλο φρικτό  τσίρκο!», σύμφωνα με το indiewire.com.

Ενόσω γύριζε το «Dumbo το ελεφαντάκι» για το στούντιο, ο Μπάρτον συνειδητοποίησε «ότι εγώ ήμουν ο Ντάμπο, ότι δούλευα σε αυτό το μεγάλο φρικτό τσίρκο και έπρεπε να ξεφύγω». «Αυτή η ταινία είναι αρκετά αυτοβιογραφική σε ένα ορισμένο επίπεδο» σχολίασε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA