Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο δήμος Σαρωνικού μετά την απώλεια του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη αφιερώνει την προγραμματισμένη σειρά εκδηλώσεων «Σαρωνικός, η πόλη του σινεμά τιμά τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μιχάλη Κακογιάννη» και στην μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, του Μίκη όλων των Ελλήνων, του διανοούμενου, του αγωνιστή. Άλλωστε οι δύο σπουδαίοι δημιουργοί είχαν συναντηθεί καλλιτεχνικά. Ο Μίκης Θεοδωράκης συνέθεσε μουσική για τα κινηματογραφικά αριστουργήματα του Μιχάλη Κακογιάννη, σε στίχους του σκηνοθέτη. 

Έτσι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, στην προγραμματισμένη συναυλία με την «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη», στην κεντρική πλατεία Αναβύσσου στις 20:00, θα αποτίσουν φόρο τιμής στον Θεοδωράκη που πίστεψε στην ομοψυχία των Ελλήνων και στον Κακογιάννη που στιγμάτισε την πορεία της 7ης Τέχνης.    

Το πρόγραμμα του πενθήμερου αφιερώματος στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μ. Κακογιάννη θα παραμείνει χωρίς μεταβολές ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη με τήρηση των μέτρων προστασίας. 

Οι εκδηλώσεις 

Από τις 6 μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου 2021 ο δήμος Σαρωνικού και το ΝΠΔΔ Αριστόδικος σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους σινεφίλ να παρακολουθήσουν στους κινηματογράφους της Σαρωνίδας και της Γαλάζιας Ακτής στο Λαγονήσι, τον «Βυσσινόκηπο», τις «Τρωάδες», την «Ηλέκτρα» και το ντοκιμαντέρ «Αττίλας 74». Τις ταινίες θα προλογίσει ο δημοσιογράφος – κριτικός κινηματογράφου Ιάσων Τριανταφυλλίδης. 

Την πέμπτη ημέρα του αφιερώματος, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00, στην κεντρική πλατεία Αναβύσσου θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συναυλία από την «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη».  

Το πρόγραμμα των προβολών

  • Δευτέρα 06/09/21, «ΤΡΩΑΔΕΣ», ώρα 20:00 - Κινηματογράφος «Κοράλλι», Αφροδίτης & Ιθάκης, Σαρωνίδα  
  • Τρίτη 07/09/21, «ΗΛΕΚΤΡΑ», ώρα 20:00 - Κινηματογράφος «Τριανόν», Κεφαλληνίας 4, Σαρωνίδα 
  • Τρίτη 07/09/21, «ΗΛΕΚΤΡΑ», ώρα 20:00 - Κινηματογράφος «Γαλάζια Ακτή»,  Γαλάζιας Ακτής 110, Λαγονήσι  
  • Τετάρτη 08/09/21, «ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ», ώρα 20:00 - Κινηματογράφος «Αίγλη», Λ. Σαρωνίδας 28-30, Σαρωνίδα  
  • Πέμπτη 09/09/21, «ΑΤΤΙΛΑΣ 74», ώρα 20:00 - Κινηματογράφος «Ορφέας»,  Λ. Σαρωνίδας 60, Σαρωνίδα. Θα προηγηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ του Πολ Σκλάβου «CYPRUS ΄72 – ΤWO YEARS BEFORE THE CATASTROPHE» («ΚΥΠΡΟΣ ΄72 – ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ»)
  • Παρασκευή 10/09/21, Συναυλία με την «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη», ώρα 20:00, κεντρική πλατεία Αναβύσσου. Ερμηνεύουν οι Παναγιώτης Πετράκης, Σαββέρια Μαργιολά με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». 
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA