Μενού
  • Α-
  • Α+

Η χώρα μας μάλιστα βρέθηκε στη δεύτερη θέση, μετά την Κροατία, της λίστας με τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης της κατανάλωσης mobile data, μεταξύ 44 χωρών που εξέτασε η έρευνα. Για την ακρίβεια η χρήση gigabytes ανά κάρτα SIM αυξήθηκε κατά 86% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. 

Αντίστοιχα στην Κροατία η χρήση mobile data εκτινάχθηκε κατά 128% ενώ 79% ήταν η αύξηση των δεδομένων που χρησιμοποιήθηκαν στη Σιγκαπούρη, την τρίτη κατά σειρά χώρα που παρουσίασε την μεγαλύτερη αύξηση στη χρήση mobile data. 

Την πεντάδα συμπλήρωσαν η Λιθουανία και το Περού όπου η αύξηση στη χρήση mobile data στο α' εξάμηνο του 2020 ήταν 67% και 65% αντίστοιχα. Μεγάλη ήταν ωστόσο και η αύξηση στη χρήση gigabytes ανά SIM σε Ιταλία και Ισπανία, ποσοστό 63% και 65% αντίστοιχα. 

Στον αντίποδα, λιγότερο δραστήριοι χρήστες mobile data αποδείχθηκαν οι Ολλανδοί, όπου η κατανάλωση αυξήθηκε κατά μόλις 16% το 1ο εξάμηνο του 2020.

Το παραπάνω επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων για την αγορά της κινητής και των εφαρμογών App Annie σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες δαπάνησαν πάνω από 4,6 δισ. ώρες με το κινητό τους το 2020. Κι οι ώρες αυτές αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά τους Έλληνες χρήστες Android συσκευών, που ωστόσο είναι και οι περισσότερες σε σχέση με τις iOs.

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας στο Insider.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA