Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι επιθέσεις hackers σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζονται και φαίνεται πως αυτή τη φορά θύμα τους είναι το LinkedIn. Ομάδα hackers αναφέρει σε διάφορα «σκοτεινά σοκάκια» του διαδικτύου πως έχει καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση σε στοιχεία 500 εκ. χρηστών του LinkedIn και τα έχει βγάλει προς πώληση για κάθε ενδιαφερόμενο. 

Στα στοιχεία, σημειώνεται πως, περιλαμβάνονται ονοματεπώνυμα, λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλέφωνα και αρκετά ακόμη στοιχεία. Από την πλευρά του το LinkedIn πάντως θεωρεί πως δεν υπάρχει καμία επίθεση, καθώς τα δεδομένα που πουλάει η ομάδα hackers είναι απλά μια βάση δεδομένων με στοιχεία που έτσι κι αλλιώς συλλέγονται από διάφορες υπηρεσίες από τα όσα αναρτούν δημόσια οι χρήστες.

«Δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα χρηστών που δεν βρίσκονται αναρτημένα δημόσια και που έχουν πέσει στα χέρια hackers», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η πλατφόρμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA