Μενού
  • Α-
  • Α+

Το TikTok είναι η νέα μόδα στην αγορά των social media και έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητό στη νεολαία και στις ηλικίες 10-19 ετών. Με αυτό το σκεπτικό, η πλατφόρμα ανακοίνωσε πως εντάσσεται πλέον στο Technology Coalition. Πρόκειται για έναν οργανισμό που περιλαμβάνει εταιρείες όπως η Apple και η Google και ο οποίος εργάζεται προς την προστασία των παιδιών κατά τη χρήση των social media.

Εκπρόσωπος της πλατφόρμας δήλωσε για το θέμα πως «ελπίδα μας είναι να προσφέρουμε όσο περισσότερο μπορούμε στην προστασία και την έκθεση των παιδιών στα social media».

Η πρώτη κίνηση που θα γίνει από την πλευρά του δικτύου θα είναι να εντοπιστούν περιπτώσεις κακοποίησης ή και διασποράς τέτοιων μηνυμάτων, ενώ μεγάλο στοίχημα είναι ο περιορισμός της τοξικότητας, τόσο στο περιεχόμενο που ανεβαίνει, όσο και στα σχόλια μεταξύ των χρηστών.

Το TikTok έχει ξεκινήσει ήδη αντίστοιχες ενέργειες, ανακοινώνοντας το Φεβρουάριο τη συνεργασία με τον Οργανισμό Διατροφικών Διαταραχών (NEDA), έτσι ώστε να καταπολεμήσει το ρατσισμό βάσει σωματότυπου και να μεταδώσει το μήνυμα ότι -ασχέτως προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζει κανείς- θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός για την εξωτερική εμφάνιση.

Ακόμη, η πλατφόρμα ανακοίνωσε πως ξεκινάει να προστατεύει τους χρήστες μικρότερων ηλικιών (13-15 ετών), αλλάζοντας την πρόσβαση τρίτων στο προφίλ τους. Ακόμη, περιορίζει τη χρήση του live streaming και των προσωπικών μηνυμάτων μόνο σε χρήστες άνω των 16 ετών, ενώ εκπρόσωπός του δήλωσε πως γίνονται ολοένα και περισσότερες προσπάθειες για να προστατευθούν οι ανήλικοι χρήστες όσο το δυνατόν περισσότερο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA