Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να μην βρίσκεται πλέον στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ, ωστόσο επί της διακυβέρνησής του, η Huawei αντιμετώπισε τρομακτικά προβλήματα στον τομέα των κινητών της τηλεφώνων. Μετά την απαγόρευση συνεργασίας που επιβλήθηκε σε όλες τις αμερικανικές εταιρείες, η Huawei πήρε το δικό της δρόμο και μετά το λανσάρισμα των Huawei P40, ήρθε η ώρα για το πρώτο σημαντικό κύμα νέων συσκευών της τους επόμενους μήνες.

Η Huawei P50 Series με τα Huawei P50Huawei P50 Pro και Huawei P50 Pro+ αναμένεται να αποκαλυφθεί μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα και θα κυκλοφορήσει κάπου πριν το καλοκαίρι. Οι πληροφορίες που εμφανίζονται κατά καιρούς έχουν το ενδιαφέρον τους, οπότε ας τις βάλουμε σε μια σειρά.

Αρχικά, είναι βέβαιο ότι το πρόβλημα με την Google παραμένει και ως εκ τούτου και τα φετινά smartphones της κινεζικής εταιρείας θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα GMS (Google Mobile Services). Ωστόσο, ο κατασκευαστής είναι πλέον πολύ πιο έτοιμος και έχει δουλέψει πάνω στη δική του έκδοση του λογισμικού που θα αρχίσει να εμφανίζεται σε όλα τα προϊόντα του. Ο λόγος για το HarmonyOS 2.0 που θα κάνει και ντεμπούτο στα smartphones με τη νέα σειρά συσκευών.

Σε ό,τι αφορά τις κάμερες που είναι και ένα από τα πιο δυνατά σημεία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως έχει προτιμηθεί για φέτος ένα εντελώς ξεχωριστό design. Οι φακοί είναι χωρισμένοι σε δύο μεγάλου κύκλους, έτσι ώστε συνδυαστικά να προσφέρουν υψηλές επιδόσεις. Σε ό,τι αφορά το μέγεθος των τηλεφώνων, δεν φαίνεται να έχουμε σημαντικές αλλαγές από τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα.

Στα των οθονών, το Huawei P50 αναμένεται να έχει οθόνη OLED 6.3 ιντσών, Full HD και 90Hz flat, ενώ τα Huawei P50 Pro και Huawei P50 Pro+ θα έχουν OLED 6.6 ιντσών, με ανάλυση Quad HD, κυρτό σχεδιασμό και υποστήριξη για 120Hz.  

Ο επεξεργαστής θα είναι εξίσου δυνατός με όλες τις προηγούμενες σειρές και αναμένεται να δούμε τον Kirin 9000 που γνωρίσαμε και στο Huawei Mate 40 (5nm, 5G). Μένει πλέον να δούμε τι αποφάσεις θα πάρει η Huawei με την κυκλοφορία των νέων μοντέλων και αν θα προσεγγίσει να προσπεράσει τις δυσκολίες απουσίες των GMS με κάποια πιο θελκτική τιμή για τις νέες ναυαρχίδες της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA