Μενού
  • Α-
  • Α+

Το παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών της Microsoft για το 2021 (Build 2021) ξεκίνησε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Satya Nadella, έκανε κάποιες πρώτες ανακοινώσεις για την εξέλιξη των Windows και τις επόμενες εκδόσεις τους.

Διαβάστε ακόμη: Τα Windows 10 «σέρνουν» τη Microsoft στα δικαστήρια – Τι αλλάζει στη διαδικασία εγκατάστασής τους;

Στην παρούσα φάση, τα Windows έχουν πάνω από 1.3 δισεκατομμύριο χρήστες και ο επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού άφησε αρκετές υποσχέσεις για το τι έρχεται. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «η επόμενη γενιά των Windows έρχεται και είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με αυτά που θα φέρει». Μάλιστα, επιβεβαίωσε πως σύντομα θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια σε μια εκδήλωση που θα είναι «μία από τις πιο σημαντικές της τελευταίας δεκαετίας».

Σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις που έχουν ήδη δοθεί σε προγραμματιστές εφαρμογών, τα νέα Windows εκτιμάται ότι θα είναι η πιο σύγχρονη και ανοιχτή έκδοση περιβάλλοντος που έχει δημιουργήσει η Microsoft και θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να προωθήσουν τη δουλειά τους. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερες εταιρείες να ενσωματώσουν τα προγράμματά τους στο επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα του λειτουργικού, αποφεύγοντας την προμήθεια που υπάρχει αυτή τη στιγμή και φτάνει το 15% για τις εφαρμογές και το 12% για τα games. 

Τι λένε τώρα οι πληροφορίες για τα νέα Windows; Τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έρχονται από ανεπίσημες ενημερώσεις και off the record δηλώσεις στελεχών και προγραμματιστών που δουλεύουν ήδη σε αυτά, είναι πως για πρώτη φορά θα δούμε έναν πολύ σημαντικό αριθμό αλλαγών στο περιβάλλον εργασίας.

Τα εικονίδια θα είναι πλέον εντελώς διαφορετικά και σαφώς πιο σύγχρονα από τα σημερινά που απλά έχουν μεταφερθεί από τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού και σε ελάχιστες περιπτώσεις έχουν διαφοροποιηθεί αρκετά από την εποχή των Windows 95

Ανασχεδιασμό αναμένουμε και για τα του Windows Store, του ηλεκτρονικού καταστήματος των Windows που θα περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες εφαρμογές, ενώ πολλές βελτιώσεις στη συμπεριφορά του λειτουργικού θα δούμε και σε περιβάλλον χρήσης πολλαπλών οθονών, όπου και αρκετοί χρήστες έχουν εδώ και καιρό αρκετά παράπονα.

Σημαντικό είναι πως η Microsoft θα ενσωματώσει ακόμη περισσότερες λειτουργίες που γίνονται σιγά-σιγά μέρος του Xbox, όπως την υποστήριξη HDR, ενώ -τέλος- θα βελτιωθεί αρκετά και η υποστήριξη Bluetooth audio για πιο εύκολη σύνδεση περιφερειακών ήχου στους υπολογιστές του αύριο.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή αναφέρουν πως η Microsoft θα διοργανώσει ένα ξεχωριστό event για την παρουσίαση των νέων Windows μέσα στις επόμενες εβδομάδες και εκεί θα μάθουμε (και θα δούμε) τα πάντα, με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA