Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Amazon ετοιμάζεται να μπει και στην αγορά των τηλεοράσεων με δικές της συσκευές και μια σειρά από υπηρεσίες της προ-εγκατεστημένες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Business Insider, η Amazon θα λανσάρει μέσα στον Οκτώβριο τη νέα σειρά δικών της smart TVs. Βασικό τους χαρακτηριστικό θα είναι ότι θα είναι «έξυπνες» συσκευές, θα έχουν αρκετά σύγχρονα χαρακτηριστικά και θα ενσωματώνουν λειτουργίες και υπηρεσίες της Amazon. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για προ-εγκατεστημένο το φωνητικό βοηθό Alexa, αλλά και διαστάσεις που θα ξεκινούν από τις 55 και θα φτάνουν έως και τις 75 ίντσες.

Διαβάστε ακόμη: 10 χρόνια Kindle: H συσκευή της Amazon άνοιξε το δρόμο για τα e-books

Τον σχεδιασμό και την παραγωγή των μοντέλων θα αναλάβει η TCL και πρόσβαση στα σχέδια και το project γενικότερα έχουν λίγοι ακόμη και στα υψηλά κλιμάκια της εταιρείας. Το Business Insider σημειώνει πως η Amazon εργάζεται πάνω στη νέα αυτή σειρά προϊόντων εδώ και περίπου δύο χρόνια και στις ομάδες που ασχολούνται και το επιμελούνται βρίσκονται άτομα από τον τομέα των συσκευών, αλλά και από την Lab126, την ομάδα πίσω από τα Kindle και Fire TV Stick.

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχουν αρκετές παραπάνω πληροφορίες και τα ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα είναι ακόμη αρκετά. Ένα από αυτά είναι αν η συσκευή θα «τρέχει» το λογισμικό Fire TV, όπως κάνουν αρκετές συσκευές της αγοράς, με τους κατασκευαστές των οποίων η Amazon έχει συνάψει σχετική συμφωνία. Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει τα νέα γύρω από την πλατφόρμα της εταιρείας, πέρσι αναβαθμίστηκε το μενού και το περιβάλλον χρήσης του, ενώ κυκλοφόρησαν και δύο τηλεοράσεις υπό την μπράντα AmazonBasics στην Ινδία.

Το μεγάλο στοίχημα πάντως θα είναι η τιμή των μοντέλων, καθώς ο ανταγωνισμός από όλες τις εταιρείες παγκοσμίως είναι τεράστιος. Οι κατασκευαστές προσφέρουν ολοένα και πιο προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά σε ολοένα και πιο προσιτές τιμές και οι 55 ίντσες δεν θεωρούνται πλέον διαστάσεις μόνο για... «γερά πορτοφόλια».

Η απόφαση της Amazon θα παίξει σημαντικό ρόλο και θα δώσει άμεσα σε όλους να καταλάβουν αν μιλάμε για μια νέα σειρά οικονομικών μοντέλων ή για μια ξεχωριστή πρόταση υψηλών επιδόσεων. Και σίγουρα θα πρέπει να δώσει έναν χαρακτήρα στην πρότασή της για συσκευές τηλεοράσεων και όχι απλά να προσφέρει μια πρόταση της TCL με λογισμικό και εφαρμογές της.

Επίσης, κάτι τελευταίο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Amazon είναι και το πρόβλημα των τελευταίων αρκετών μηνών με τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς που έχει κάνει αρκετές κατηγορίες προϊόντων τεχνολογίας να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα παραγωγής και διαθεσιμότητας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA