Μενού
  • Α-
  • Α+

Παγκόσμιο «κραχ» επικρατεί στα social media από το απόγευμα της Δευτέρας (4/10), λίγο μετά τις 18:30, καθώς σοβαρά προβλήματα σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν οι χρήστες του Facebook, ενώ αντίστοιχες δυσκολίες παρουσιάζει και η πλατφόρμα του Instagram. Χιλιάδες χρήστες ανά τον κόσμο αναφέρουν ότι υπάρχουν προβλήματα στη χρήση των Facebook, Instagram και Whatsapp, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνδεθούν και ως εκ τούτου να μην μπορούν να στείλουν μήνυμα.

Οσο περνάει η ώρα από τη στιγμή που οι υπηρεσίες του Facebook τέθηκαν εκτός λειτουργίας, τόσο περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Αρχικά, σύμφωνα με την πλατφόρμα Downdetector που καταγράφει το πότε ένα site είναι εκτός λειτουργίας και μετά από πόσες αναφορές, πάνω από 30.000 χρήστες έχουν αναφέρει τις τελευταίες ώρες αδυναμία πρόσβασης στους servers, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για το Instagram φτάνει στις 20.000.

Διαβάστε ακόμη: «Επεσαν» Facebook και Instagram – Προβλήματα σύνδεσης σε όλο τον κόσμο

«Εχουμε ενημερωθεί ότι ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύτηκαν να έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές μας και τα προϊόντα μας. Εργαζόμαστε για να επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία το ταχύτερο δυνατόν και ζητάμε συγγνώμη για αυτή την ταλαιπωρία», έγραψε στο Twitter o Αντι Στόουν, εκπρόσωπος Τύπου του ομίλου. Η εταιρεία δεν αντέδρασε αμέσως σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει το θέμα της βλάβης.

https://twitter.com/andymstone/status/1445058088436908045?ref_src=twsrc^tfw

Η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι «(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια», των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Στη Γουόλ Στριτ, η τιμή της μετοχής του Facebook, που κατέγραψε ήδη πτώση στην αρχή της συνεδρίασης, επιτάχυνε τις απώλειές της και σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 6%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα γράφημα του Outage.report, το οποίο και σημειώνει πως τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι εντός ΗΠΑ και Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης. Προβλήματα, μικρότερης έκτασης, καταγράφονται σε περιοχές όπως η Ν. Κορέα, το Βιετνάμ, το Πακιστάν, η Αυστραλία και η Ν. Αμερική.

Επίσημα ενημέρωσε την κατάσταση και ο λογαριασμός του Oculus στο Twitter, ζητώντας την υπομονή των χρηστών, οι οποίοι μπορούν μεν να φορτώσουν τα games τους, αλλά δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν κάποιες λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης.

https://twitter.com/oculus/status/1445058574858678273?ref_src=twsrc^tfw

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα για τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του Facebook και που σίγουρα έχει εξαγριώσει τόσο τους απλούς χρήστες, όσο και τους επαγγελματίες που βλέπουν τις καμπάνιες που έχουν προγραμματίσει να μην μπορούν να «τρέξουν» σωστά. Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο, ο παγκόσμιος ιστός είχε αντιμετωπίσει ξανά ένα τέτοιο φαινόμενο με την πτώση των servers της Akamai που έθεσε εκτός λειτουργίες πολλές υπηρεσίες, όπως τα PlayStation Store, TikTok και LastPass.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA