Μενού
  • Α-
  • Α+

Επειτα από αρκετά μεγάλο διάστημα ανακοίνωσης νέων smartphones για την αγορά της Ευρώπης, η Huawei διοργάνωσε ένα ειδικό event για την αποκάλυψη του Huawei Nova 9 και μερικών ακόμη σημαντικών gadgets της που θα μας συνοδεύσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμη: Η Huawei αναλαμβάνει το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο, ισχύος 1300 MWh!

Το Reader βρίσκεται στη Βιέννη και είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά την εκδήλωση, να πάρει στα χέρια του το νέο smartphone και να σχηματίσει μια πρώτη εικόνα. Βρισκόμαστε σχεδόν ένα μήνα μετά την ανακοίνωση του τηλεφώνου για την αγορά της Κίνας και η Huawei κάνει το μεγάλο βήμα, φέρνοντάς το στην Ευρώπη και προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να κάνει δυναμική επάνοδο, αυτή τη φορά με μια συσκευή που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στα HMS (Huawei Mobile Services).

Ήταν τόσο εμφανές αυτό από τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης, καθώς είδαμε και αρκετές φορές το πρόσφατο επιτυχημένο tablet της Huawei που ήδη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και αποδεικνύει στην πράξη ότι το HarmonyOS μπορεί να υποστηρίξει μια σύγχρονη συσκευή με όλα όσα χρειάζεται ο χρήστης.

Στον πυρήνα του βρίσκεται ο επεξεργαστής Snapdragon 778 4G με 8GB RAM και 128/256GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ η οθόνη ξεχωρίζει για τον μοναδικό της curved σχεδιασμό που η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε συσκευές της mid-range κατηγορίας και της υπο-κατηγορίας των flagship killers. Είναι δε μόλις 7,77 χιλιοστά παχύ, κάνοντάς το πανεύκολο στη χρήση και ιδιαίτερα άνετο στην τοποθέτηση στο χέρι.

Η οθόνη έχει διαγώνιο 6,57 ιντσών, είναι τεχνολογίας OLED και υποστηρίζει 120Hz refresh rate. Εντυπωσιακά γρήγορη είναι και η φόρτιση της μπαταρίας που ολοκληρώνεται σε μόλις 38 λεπτά με το 66W Huawei SuperCharge, ενώ στην παρουσίαση αναφέρθηκε ότι μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο και από ανταγωνιστικά μοντέλα με ακόμη μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Σε ό,τι αφορά τις κάμερες τώρα, στο πίσω μέρος υπάρχει ένας αισθητήρας 50MP RYYB και δίπλα του ένας 8MP ultrawide και δύο 2MP modules για το βάθος των λήψεων και των macro shots. Κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό που είδαμε (και δεν το έχουμε συναντήσει ακόμη και σε premium μοντέλα με πολύ υψηλότερη τιμή) είναι πως το νέο τηλέφωνο έχει τη δυνατότητα να γράφει από την μπροστινή κάμερα και να συνεχίζει από την πίσω με το πάτημα ενός πλήκτρου σε πραγματικό χρόμο και σε ανάλυση 4K30fps! Το λογισμικό του τηλεφώνου είναι EMUI 12 πάνω από Android 11 και θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και Starry Blue (μείξη μπλε και μοβ) χρωματισμούς, προσφέροντας και δωρεάν 1 χρόνο αντικατάσταση οθόνης.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά, το Huawei Nova 9 είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από όλα τα μεγάλα καταστήματα λιανικής και όσοι το προ-παραγγείλουν έως και τις 31 Οκτωβρίου, θα αποκτήσουν δωρεάν τα Huawei FreeBuds 4.

Παράλληλα με το νέο smartphone, η Huawei παρουσίασε και το Huawei Watch GT 3, το οποίο συνεχίζει την παράδοση των πολύ premium μοντέλων της εταιρείας. Θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις (42mm και 46mm) και είναι σχεδιασμένο από ατσάλι, κεραμικό και γυαλί, καθώς και ένα μικρό μέρος από πλαστικό στο πίσω μέρος. Η AMOLED οθόνη του μεγάλου μοντέλου έχει διαγώνιο 1.43 ίντσας, και υποστηρίζει ανάλυση 466x466 pixels, με το βάρος του να φτάνει στα 42 γραμμάρια. Το πιο μικρό έχει οθόνη 1.32 ίντσας και ζυγίζει 35 γραμμάρια.

Και τα δύο φέρουν μια ειδική περιστρεφόμενη κορώνα για όλες τις επιλογές στο HarmonyOS, ενώ έχουν όλους τους αισθητήρες και τους αλγόριθμους που έχουμε δει μέχρι και σήμερα. Προσφέρουν πάνω από 100 διαφορετικά modes άθλησης, ενώ καταγράφουν ακόμη τον ύπνο, τα επίπεδα στρες και αρκετές ακόμη ενδείξεις. Η μπαταρία τους διαρκεί περί τις 14 μέρες απλής χρήσης ή 8 μέρες πιο έντονης χρήσης και θα πωλούνται έναντι €329 και €349.

Τέλος, παρουσιάστηκαν τα , μια ειδική έκδοση των κλασικών ακουστικών της εταιρείας που απευθύνονται κυρίως σε γυναίκες και θυμίζουν το κλασικό κρHuawei Freebuds Lipstickαγιόν. Ανοίγοντας την ειδική θήκη, αποκαλύπτονται δύο κόκκινου χρώματος ακουστικά που λειτουργούν με την κλασική διαδικασία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA