Τεχνολογία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ραγδαίες εξελίξεις στο Twitter: Παραιτήθηκε από CEO ο Τζακ Ντόρσεϊ

Ο Τζακ Ντόρσεϊ ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από τη θέση του CEO του Twitter, αναγκάζοντας τη μετοχή της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης να υποχωρήσει κατά 0,40%

Πηγή: Shutterstock
Πηγή: Shutterstock

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Twitter με τον Τζακ Ντόρσεϊ να ανακοινώνει πως παραιτήθηκε από τη θέση του CEO της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. «Αποφάσισα να αποχωρήσω από το Twitter διότι πιστεύω ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει χωρίς τους ιδρυτές της» τόνισε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, καθήκοντα CEO θα αναλάβει άμεσα ο Παράγκ Αγκραουάλ, μέχρι πρότινος CTO του Twitter. Ο Ντόρσεϊ θα παραμείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι να λήξει η θητεία του στη συνέλευση των μετοχών του 2022.

Ο Ντόρσεϊ κατέχει τη θέση του CEO ταυτόχρονα στις Twitter και Square, με τη δεύτερη να είναι εταιρεία ψηφιακών πληρωμών. Η μέτοχος της Twitter, Elliott Management, έχει ζητήσει εδώ και καιρό την αντικατάσταση του Ντόρσεϊ στη θέση του CEO (συγκεκριμένα από το 2020), πριν μάλιστα η επενδυτική εταιρεία φθάσει σε συμφωνία με τη διοίκηση της Twitter.

O δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Elliott Management, επενδυτής Πoλ Σίνγκερ, είχε αναρωτηθεί κατά πόσον ο Ντόρσεϊ θα μπορούσε να τρέχει ταυτόχρονα δύο εισηγμένες εταιρείες, καλώντας τον τελευταίο να επιλέξει τη μία θέση και να εγκαταλείψει την άλλη. Η μετοχή του Twitter υποχωρεί κατά 0,40%.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Twitter #παραίτηση #social media

Best of Internet