Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Instagram έχει δώσει περαιτέρω δημοσιότητα σε αρκετούς διάσημους, αλλά στη σημερινή εποχή του διαδικτύου υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα: «Πόσοι από τους ακόλουθούς τους είναι πραγματικοί;». Σε αυτό απαντάει η νέα έρευνα της Fasthosts.

Διαβάστε ακόμη: «Αποκάλυψη του Ιντερνετ»: Τι θα συνέβαινε αν μια μέρα ξυπνούσαμε χωρίς Διαδίκτυο;

H εταιρεία μελέτησε και ανέλυσε λογαριασμούς διάσημων στο Instagram και ανακάλυψε σε τι ποσοστό είναι ψεύτικα τα προφίλ που τους ακολουθούν. Η Kylie Jenner που ασχολείται με θέματα μόδας και μόντελινγκ φαίνεται πως είναι η πρώτη στο σχετικό Top 25, με το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών που την ακολουθεί να φτάνει το 40% και το ποσοστό των «ύποπτων» λογαριασμών να αγγίζει το 28.50% (η εταιρεία υπολογίζει πως οι ψεύτικοι λογαριασμοί που την ακολουθούν πλησιάζουν σχεδόν τον πληθυσμό της Γαλλίας!).

  • Αντίστοιχα ψηλά κινείται η Kendall Jenner που ασχολείται και αυτή με τη μόδα, το lifestyle και το μόντελινγκ. Το ποσοστό ψεύτικων λογαριασμών που την ακολουθούν αγγίζει το 37%, ενώ οι ύποπτοι λογαριασμοί φτάνουν το 27,20%.
  • Πρώτοι από τους ηθοποιούς στη σχετική λίστα είναι η Black Lively με 37% ψεύτικους ακόλουθους, ενώ και ο Justin Bieber δείχνει να κινείται στα ίδια επίπεδα, παρά το γεγονός ότι το προφίλ του είναι αρκετά πιο δημοφιλές.
  • Από τους αθλητές, πρώτος σε ψεύτικους followers φαίνεται να είναι ο LeBron James, με ποσοστό που αγγίζει το 34%, ενώ από κοντά ακολουθεί και ο Neymar Jr με 31%.
  • Από τους 25 πρώτους στη λίστα με τους περισσότερους ύποπτους λογαριασμούς στο Instagram, το 36% (συνολικά 9) ανήκουν στη μουσική βιομηχανία.

Η εταιρεία σημειώνει για τα της έρευνάς της πως: "Η ύπαρξη ψεύτικων ή bot ακολούθων, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι διάσημοι πλήρωσαν για να αποκτήσουν περισσότερους followers. Οι fake followers δεν είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της φήμης των διάσημων, αλλά πολλοί άνθρωποι μπορεί να συνδέουν τον αριθμό των ακολούθων τους με την αξία ή τη δημοτικότητά τους γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην συγχέει κανείς τα παραπάνω".

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την μελέτη εδώ.

Τα δεδομένα της έρευνας προήλθαν από το εργαλείο HypeAuditor. Η Fasthosts είναι πάροχος τεχνολογίας από το 1999, προσφέροντας κέντρα δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο και παρέχει τις υπηρεσίες της σε επαγγελματίες του διαδικτύου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA