ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
27/12/2021 15:01

Apple: Συμβουλές και tips για κατόχους iphone - 10 λειτουργίες που πιθανώς δεν γνωρίζετε

H Apple έβγαλε 10 συμβουλές για κατόχους iphone με tips που ίσως δεν γνωρίζουν για το κινητό τους. Συμβουλές, κάποιες εκ των οποίων απαντούν σε απορίες χρηστών, οι οποίοι έψαχναν κι ενδεχομένως δεν έβρισκαν λύση.

Apple: Συμβουλές και tips για κατόχους iphone - 10 λειτουργίες που πιθανώς δεν γνωρίζετε
Apple_iOS_15_Tips
Ανάγνωση:

Με τα τηλέφωνα της Apple να εμπλουτίζονται ολοένα και περισσότερο με τις λειτουργίες των νέων ενημερώσεων του λογισμικού iOS, η αμερικανική εταιρεία δημοσίευσε ένα νέο videο-οδηγό με χρήσιμες συμβουλές για όλους όσοι έχουν αγοράσει το κινητό της. Οι λειτουργίες αυτές περιλαμβάνουν εφαρμογές που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά και έχουν και κάποια έξτρα χαρακτηριστικά που δεν είναι τόσο εμφανή ή κάποιες συντομεύσεις που καλό θα είναι να αξιοποιείτε.

Διαβάστε ακόμη: Apple: Ανάρτησε στο Instagram φωτογραφία από το τραμπολίνο της Ρόδου και σάρωσε τα likes!

  1. Η πρώτη από αυτές αφορά την αριθμομηχανή, στην οποία αν πληκτρολογήσετε έναν αριθμό λάθος, μπορείτε να τον διαγράψετε σύροντας το δάχτυλο στην οθόνη προς τα δεξιά ή τα αριστερά.
  2. Η δεύτερη συμβουλή αφορά το καρφίτσωμα περιεχομένου από ιστοσελίδες ή και ομιλίες στο iMessage, πατώντας πάνω τους και επιλέγοντας τη σχετική ρύθμιση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποθηκεύσετε πχ. μια ιστοσελίδα σε μορφή widget στην κεντρική οθόνη του iPhone σας.
  3. Η τρίτη συμβουλή αφορά στην οργάνωση των widgets και την τοποθέτησή ενός πάνω σε ένα άλλο, έτσι ώστε να μπορέσετε να εξοικονομήσετε χώρο προβολής.
  4. Η τέταρτη συμβουλή αφορά μαζική μεταφορά φωτογραφιών από μια ιστοσελίδα στο άλμπουμ φωτογραφιών του κινητού σας ή και σε κάποια άλλη εφαρμογή που επιτυγχάνεται με έναν πολύ απλό συνδυασμό πατημάτων πάνω στην οθόνη.
  5. Η πέμπτη συμβουλή αφορά αυτούς που γράφουν αρκετά και μεγάλα κείμενα και θέλουν να επισπεύσουν τη διαδικασία. Μέσω των ρυθμίσεων του πληκτρολογίου, λοιπόν, μπορείτε να δημιουργήσετε συντομογραφίες. Έτσι πχ. όταν θέλετε να γράψετε επιστρέφω αμέσως, μπορείτε να βάλετε συντομογραφία το “brb” και στην πληκτρολόγηση πάνω, το λογισμικό θα αλλάζει σε πραγματικό χρόνο το κείμενο.
  6. Αν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο και το έχετε στην τσέπη και θέλετε πχ. να φωτογραφίσετε κάτι άμεσα, μπορείτε να σύρετε την οθόνη προς τα αριστερά, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα δείτε στην έκτη συμβουλή της εταιρείας.
  7. Αν τώρα χρησιμοποιείτε και στέλνετε αρκετά έγγραφα μέσω iMessages ή/και mails, το iPhone προσφέρει τη δυνατότητα να τα σαρώνετε την ώρα που πληκτρολογείτε κάτι με μια απλή διαδικασία και τη χρήση της κάμερας.
  8. Η όγδοη συμβουλή αφορά την μεταφορά κειμένου από μια φωτογραφία σε ένα σχετικό πρόγραμμα που προσφέρει το iOS 15 από την διάθεσή του. Είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία και μπορείτε να πάρετε μια γερή γεύση για το πως δουλεύει στο video που ακολουθεί.
  9. Η προ-τελευταία συμβουλή θα σας μάθει πως να μεταφερθείτε άμεσα στην πρώτη φωτογραφία ή τελευταία φωτογραφία σας με ένα πάτημα στην οθόνη.
  10. H δέκατη το πως μπορείτε να κάνετε αναζητήσεις από την κεντρική οθόνη του λογισμικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
APPLE IPHONE IPHONE 13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ