Μενού
  • Α-
  • Α+

Tripadvisor και Google Maps «κλείδωσαν» τη δυνατότητα σχολίων σε διάφορες τοποθεσίες εντός της ρωσικής επικράτειας με στόχο τον περιορισμό των αρνητικών αναφορών που σχετίζονται με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία. Η τεχνολογία μπήκε κι αυτή στο «παιχνίδι» του πολέμου και μετά το μπλοκάρισμα πολλών υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης για τους πολίτες της Ρωσίας, αρκετοί βρήκαν τρόπο να διαμαρτυρηθούν κάπως διαφορετικά. Google και Tripadvisor απενεργοποίησαν προσωρινά τα σχόλια κριτικών σε διάφορες τοποθεσίες εντός Ρωσίας, Ουκρανίας και Λευκορωσίας, καθώς αρκετοί τοποθετούνταν για το ζήτημα του πολέμου, αλώνοντας τον χαρακτήρα των reviews στις δύο πλατφόρμες.

Διαβάστε ακόμη: Google: Ειδοποίησεις στα Android κινητά των Ουκρανών για τους βομβαρδισμούς των Ρώσων

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε μετά από Ουκρανούς ακτιβιστές που θέλουν να ενημερώσουν τους πολίτες της Ρωσίας για τον πόλεμο, την εξέλιξη και τα θύματα που αφήνει πίσω του ο στρατός της Ρωσίας, καθώς είναι γνωστό εδώ και καιρό πως η κυβέρνηση του Βλάντιμιρ Πούτιν έχει παύσει τη λειτουργία όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, η γνωστή ομάδα hackers Anonymous συμμετείχε στην καμπάνια χρήσης των Tripadvisor και Google Maps, καλώντας απλούς χρήστες να μπουν στις σελίδες ρωσικών εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων για να «φωτογραφίσουν» την κατάσταση που έχει επέλθει στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου μέχρι και σήμερα.

Η προτροπή είναι να γίνει χρήση μιας στάσης «αντισταθείτε στον δικτάτορά σας», έτσι ώστε να ενημερωθούν και οι Ρώσοι για το τι συμβαίνει εκτός των συνόρων της χώρας τους, πέραν των παραδοσιακών εγχώριων ΜΜΕ. Εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε την ενέργεια από πλευράς του κολοσσού του διαδικτύου για τα Google Maps, ενώ επιβεβαίωσε πως έχει διακοπή και η δυνατότητα δημοσίευσης φωτογραφιών και videos από την ευρύτερη περιοχή της Ρωσίας.

Η απόφαση αυτή της Google πάρθηκε μετά την απότομη αύξηση αναρτήσεων που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία και που επί της ουσίας δεν έχουν σχέση με το λόγο ύπαρξης της σχετικής πλατφόρμας. Από την άλλη, το σύστημα διαχείρισης κριτικών στο Tripadvisor ενημερώθηκε από πολλές ρωσικές επιχειρήσεις πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν μαζικές αναφορές από χρήστες που δεν έχουν σχέση με τις υπηρεσίες που παρέχουν. Για να βοηθήσει στην διατήρηση του χαρακτήρα της πλατφόρμας, το Tripadvisor απενεργοποίησε και αυτό το σχόλια και θα ενημερώσει σε μετέπειτα χρονική στιγμή για το πότε θα επανέλθει η πλατφόρμα στην φυσιολογική της μορφή και λειτουργία για τις ρωσικές επιχειρήσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA