Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Apple δείχνει μια διαφορετική στροφή τους τελευταίους μήνες σε ό,τι αφορά τις επισκευές των προϊόντων της και φαίνεται πως πήρε μία ακόμη σημαντική απόφαση για την προϊόντική κατηγορία των smartphones της.

Διαβάστε ακόμη: Apple Event: Νέα iPhone 13, iPhone SE, iPad Air, οθόνη Studio Display και ο πανίσχυρος Mac Studio

Σύμφωνα με ιστοσελίδες του εξωτερικού που ειδικεύονται στα της Apple, η εταιρεία έστειλε μια ειδική επιστολή στα επισκευαστικά κέντρα των Apple Stores και στο επίσημο δίκτυο των συνεργατών της (και των παρόχων) πως δεν θα δέχεται από εδώ και στο εξής για επισκευή iPhone αν έχει αναφερθεί από τα συστήματα MobileGenius ή GSX ως «χαμένο» ή «κλεμμένο». 

Η διαδικασία αυτή θα βάλει τους επισκευαστές σε μια ρουτίνα ελέγχου του μοναδικού κωδικού κάθε συσκευής (IMEI) σε μία σχετική βάση δεδομένων και θα μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία μόνο αν δεν εντάσσεται το iPhone σε μία από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις. Η σχετική βάση δεδομένων είναι παγκόσμια και οι χρήστες μπορούν να κατοχυρώσουν τη συσκευή και το IMEI της στα στοιχεία τους και να αναφέρουν (αν γίνει κάτι απρόοπτο) αν το έχασαν ή τους το έκλεψε κάποιος με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Ταυτόχρονα, βοηθούν τις Αρχές και την ίδια την Apple να εντοπίσει πολύ πιο εύκολα ένα κλεμμένο τηλέφωνο.

Η κίνηση αυτή αλλάζει κατά πολύ την πολιτική της Apple στα των επισκευών, ενώ δείχνει πως θέλει να αποτρέψει όσο το δυνατόν περισσότερους από το να αγοράζουν μεταχειρισμένα iPhone από καταστήματα που δεν ανήκουν στο επίσημο δίκτυο συνεργατών της ή και από ιδιώτες (όπου και δεν μπορεί να ελεγχθεί απόλυτα το ιστορικό απόκτησης κάθε τηλεφώνου). Οι χρήστες προφανώς και θα έχουν εναλλακτικές σε αυτές τις περιπτώσεις, καθώς υπάρχουν σε όλες τις χώρες του πλανήτη ανεξάρτητα επισκευαστικά κέντρα και για iPhone.

Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως αυτή η πολιτική θα εφαρμόζεται από εδώ και στο εξής σε όλες τις αγορές. Για καλό και για κακό, ελέγξτε από που αγοράζετε το iPhone σας και ιδιαίτερη προσοχή αν το αποκτάτε μεταχειρισμένο από ιδιώτη. Άλλωστε, φαίνεται πως η Apple εξετάζει και τη δυνατότητα απόκτησης νέων iPhone μέσω leasing στο άμεσο μέλλον.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA